Ukens kake
Se så lekre cookies med blåbær blir

Se så lekre cookies med blåbær blir

Har du allerede sikret deg noen av skogens søte blå, er disse minipaiene en god måte å bruke fangsten på.
Aase E. Jacobsen
06 August 2015 - 12:00

Allerede kommer det meldinger om «blått i blått» fra turgåere. Selv om sommeren ikke har vært den varmeste, ser det i alle fall ut som om blåbærriset er fornøyd.

Er du ikke av dem som plukker bær selv, er det lett å få tak i nyplukkete bær fra både butikker og veikantsalg.

Se alle de gode oppskriftene med blåbær

TIPS: Blåbærene kan byttes ut med solbær som gir en enda syrligere og kraftigere smak. Se flere nyttige kokketips

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
 

Blåbærpai-cookies

Blåbærpai-cookies

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker og salt i en bolle. Del smøret i små kuber, og legg dem i melet. Arbeid sammen for hånd eller bruk en kjøkkenmaskin til det begynner å samle seg. Tilsett det kalde vannet, litt om gangen, og rør raskt sammen.

Del deigen i to deler, og pakk inn i plastfolie. La hvile i kjøleskapet i 1 time. Kok imens blåbærene sammen med sukker og smakstilsetningene i ca. 5 minutter.

Mos med en stavmikser. Avkjøl. Sett ovnen på 200 °C. Ta deigen ut av kjøleskapet, og kna den smidig. Kjevle tynt ut de to deigdelene på melstrødd bord til to like store leiver.

Stryk et tynt lag av blåbærmosen på den ene leiven. Skjær smale remser av den andre leiven, og legg i et kryssmønster over blåbærfyllet.

Skjær i rektangulære biter, eller stikk ut små rundinger ca. 3 cm i diameter, og legg dem på et brett med bakepapir. Pensle kakene med egg, og strø over demerarasukker. Stekes i ovnen i 10–14 minutter.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her