Drikke
Server en gnistrende rød drink

Server en gnistrende rød drink

Denne friske og fristende drinken kombinerer syrlige tranebær med søt whiskylikør. Enklere blir det knapt.
Redaksjonen
12 September 2014 - 12:00

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Om du har Southern Comfort i barskapet, har den sikkert stått der en stund, for etterspørselen etter whiskylikør er ikke stor.

Janis Joplin-favoritten

Bortsett fra til «hippieparties» eller 70-tallsmimring med Janis Joplin på platespilleren (ja, ripete vinyl må det være). Denne legenden gjorde whiskyen kjent utover bartenderkretser fra slutten av 1960-tallet. Janis lot seg ofte avbilde med «ei halv ei», hun drakk den (selvsagt) bar.

Ikke desto mindre er Southern Comfort en super ingrediens i miksete drinker, og sammen med den syrlige smaken av tranebær balanseres sødmen veldig godt. Samtidig som likørens litt tropiske vaniljekarakter kommer bedre fram.

Prøv en av de andre drinkene med Southern Comfort

Som i denne drinken som er oppkalt etter en annen sørstatslegende, Scarlett O’Hara, den kvinnelige hovedrollen i Tatt av vinden. Drinken ble laget spesielt til denne filmen som hadde premier i 1939.

TIPS: For en nordisk vri, kan du bruke tyttebærsaft. Enten saft du har presset selv eller fra butikken. Hvis den er veldig syrlig, må du smake drinken til med litt sukkerlake.

Foto: iStockphoto

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Scarlett O’Hara

Scarlett O’Hara

Fremgangsmåte

Fyll et glass med is. Velg et rocks- eller collinsglass avhengig av om du vil ha drinken sterk eller tynnere. Hell over Southern Comfort og press over litt limesaft. Fyll opp med tranebærjuice. Pynt med mynte.

Tips:
For en nordisk vri, kan du bruke tyttebærsaft. Enten saft du har presset selv eller fra butikken. Hvis den er veldig syrlig, må du smake drinken til med litt sukkerlake.

Sendt inn av

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her