Si nei til ofring av Musar

I septemberutgaven av pollisten er det et stort svart hull. Den libanesiske legenden Ch. Musar er ofret av statsbedriftens automatiske stryketjeneste. Vær med og protester.
Aase E. Jacobsen
05 September 2006 - 16:00

 
Vær med å forlange Ch. Musar tilbake i hyllene (og fullsortimentslisten).
 

Tips en bekjent om denne protesten: (Fyll inn e-post-adresser i begge felter)

Til: 

Fra: 

Som kunde forventer du at en velassortert dagligvarebutikk har varer i ikke bare alle priskategorier samt bredde innenfor hver prisklasse, men også et godt utvalg av merkevarer, av varer som i seg selv har en verdi som andre varer ikke kan erstatte.

Kunnskapsmangel
Dette er kunnskap som sjefene for Vinmonopolets sortiment helt klart ikke besitter. Det har vi fått dokumentert gang på gang. Høy utskifting med stadig nye og som regel totalt uinteressante produkter favoriseres fremfor bygging av et basisutvalg som gir kvalitet og dermed trygghet.

Når så mye "ny dritt" skal inn, må noe ut. For å luke ut "taperne" lages stadig nye systemer for sletting. Og slettingen gjøres helt automatisk. I alle fall virker det slik for oss som sitter på sidelinja og betrakter elendigheten. At det er mulig å slette en legendarisk vin som libanesiske Ch. Musar er til å gråte blod over. Og dokumenterer til fulle de ansvarliges totale mangel på kunnskap, ikke bare om butikkdrift men også om vin.

Strålende nykomlinger
Mest sannsynlig vil du finne Ch. Musar 2007 (10053) en stund fremover i hyllene, men den står altså ikke lenger i fullsortimentslisten. Den må nå dele skjebne i bestillingsutvalget med 1995-versjonen som er ny her. 85 kroner mer for en litt annen og noe mer lagringsdyktig stil, er det verd for den som vil forske mer i legenden.

Det fikk for øvrig alle som var på Apéritifs Musar-smaking i vinter anledning til. Det innebar også den hvite Musar. Den er nå tilgjengelig for alle i 1999-versjon, Ch. Musar White 2005 (44397).
 

Musar på polet:
• FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed OBJECT_ID="82434" CLASS="embedded_bottle" VIEW="embedded_bottle" ID="embedded_bottle_82434" BOTTLEVIEW="2"> (magnum)
Ch. Musar 1995 (44398) (Nyhet 2006-09)
Ch. Musar White 2005 (44397) (Nyhet 2006-09)
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her