Ukens kake
En sitronfromasj er like sommerlig dessert som iskrem
Foto: (Caroline Tengen)

En sitronfromasj er like sommerlig dessert som iskrem

Denne oppskriften inkluderer et salt element som setter en ekstra spiss på desserten.
27 Juni 2024 - 11:00

Salt, søtt og syrlig er den utlimate smakskombinasjon. Derfor smaker  denne sitronfromasjen med salt crunchy topping så utrolig godt. 

Se våre andre oppskrifter på sitronfromasj

Sitronfromasj med salt crunch

Sitronfromasj med salt crunch

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.
  2. Visp eggeplommer og melis luftig.
  3. Varm sitronsaften i en kasserolle og ha i gelatinplatene. Smelt på svak varme.
  4. Hell sitronblandingen i en tynn stråle ned i eggedosisen mens du visper. Tilsett sitronskallet.
  5. Visp fløten og vend den inn i eggedosisen. Fordel i 6 glass, og sett i kjøleskapet i 1 time.
  6. Sett ovnen på 160 °C og lag crunchen. Ha alle ingrediensene i en bolle og arbeid dem sammen med hendene.
  7. Spre deigen på en plate med bakepapir slik at det blir smuler. Stekes midt i ovnen i 10 min. La avkjøles.
  8. Ved servering, ta ut sitronfromasjen, smuldre crunch over og pynt med revet sitronskall.

Se våre andre oppskrifter på sitronfromasj

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester
Dagens rett

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester

Meksikanskinspirert mat er mer populært enn noen gang. Denne oppskriften er super når du har dårlig tid, men vil lage mest mulig fra bunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her