Dagens rett
Slik lager du skinnstekt røye med gnocchi, salviesmør og ristet sopp

Slik lager du skinnstekt røye med gnocchi, salviesmør og ristet sopp

Et smakfullt fiskemåltid denne søndagen. Ishavsrøye er en delikatesse, og dessuten en råvare en rekke flotte viner passer som hånd i hanske med. Vi har til dagens oppskrift valgt en deilig riesling fra Alsace.
14 November 2004 - 02:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Skinnstekt røye med gnocchi, salviesmør og ristet sopp

Skinnstekt røye med gnocchi, salviesmør og ristet sopp

Fremgangsmåte

  1. Krydre fisken og vend skinnsiden i mel. Varm opp en stekepanne på høy temperatur, ha i olje og la denne bli varm.
  2. Legg i fisken, skinnsiden ned, og tilsett smøret. La det steke et minutt før du skrur ned litt for varmen. Stekes videre i ca 2 minutter, litt avhengig av tykkelse. Fisken skal være god og sprø på skinnsiden og varmen skal nesten ha trukket helt gjennom fisken, men det er fint om den er en anelse rå ytterst på kjøttsiden. Dersom fisken skal være helt gjennomstekt snues filetene de siste 20-30 sekundene.
  3. Anrettes med skinnsiden opp.
  4. Gnocchi:
  5. Kok potetene i usaltet vann, sil av når de er møre og la de dampe godt fra seg. Mens potetene er varme presses de gjennom en potetpresse eller en sikt.
  6. Jobb inn eggeplommer, hvetemel og parmesan, for hånd eller i en kjøkkenmaskin, til en jevn masse som ikke klistrer. Smak til med salt og pepper.
  7. Rull lange, tynne pølser som deles opp i små biter på størrelse med kirsebær.
  8. Kokes i godt saltet vann. Når de er ferdige stiger de til overflaten. Løft ut og la de tørke litt før servering. Gnocchi kan kokes i forveien, kjøles ned og stekes opp igjen rett før servering.
  9. Ved anretning drysses litt revet parmesan over og gjerne litt kvernet sort pepper.
  10. Ristet sopp:
  11. Fres sjalottløk blank i smør, før sopp tilsettes. Skru litt ned for varmen og stek soppen gylden mens du stadig rister på panna.
  12. Smak til med salt og pepper, og ha i bladpersille rett før servering.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk og Gastronomisk Institutt

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her