Skjelvende julenisse

Det er ikke bare lutefisken som skjelver i juletida, men også sterke jelly shots i julens farger. Lær hvordan du lager dem her.
Redaksjonen
12 Desember 2008 - 13:00

- Det blir ikke skikkelig fest uten jelly shots, sa en god venn til meg en gang, og at det ble en morsom fest var det ingen tvil om.
 
En av de gode tingene ved jelly shots er at du kan variere dem nesten i det uendelige. Hvorfor ikke ta for seg av de mange gelépakkene du finner i butikkhyllene og lage flere forskjellige shoter til festen?
 
I denne oppskriften har vi brukt vodka som er manges favoritt til denne typen shot, men det er ingen grunn til ikke å bruke andre brennevinstyper heller.
 
Nå i juletiden er det morsomt å lage knallrøde jellyshots med akevitt og toppe dem med litt lettpisket krem ved servering slik at de ser ut som nisseluer.
 
Pass bare på at du sprayer glassene eller plastkoppene med litt formfett før du har i geléen. Da glir jelly shoten lett ut av glasset når du serverer den, og det setter ingen smak til drinken.
 
Du finner de beste artiklene, oppskriftene, testene av drikkevarer og mye, mye mer for høytiden i Apéritifs store julemeny.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase.

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Jelly shot

Jelly shot

Fremgangsmåte

Kok opp 3 dl vann og ha i den gelen du ønsker. Rør til alt sukkeret og gelatinen har løst seg opp.
 
Sett gelen til side for å avkjøle seg litt før du har i det kalde vannet og vodkaen, rør godt.
 
Sett opp egnede glass eller plastkopper utover et stekebrett og spray dem med matfett. Fettet gjør at geleen ikke fester seg til glasset og den kommer lett ut av glasset ved servering.
 
Hell i geléen, men ikke lag shotene for store da det skal være en munnfull, og la det være litt plass igjen på toppen. Sett kaldt til geléen er helt stiv, og topp med litt lettpisket krem rett før servering.
 
Tips: Her kan du godt variere med den spriten du liker best selv, hva med akevitt i juletiden, eller kanskje rom for piratfesten?

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Deilig sommerrødvin for norske forhold
+
Ukens vin

Deilig sommerrødvin for norske forhold

Nordmenn får ikke nok av vin fra Piemonte, og denne sjarmøren tilfredsstiller så vel et stramt feriebudsjett som jakten på mest mulig naturlig vin. Bruskorken bidrar til frihetsfølelsen. Og den finnes i en enda kraftigere boksversjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før
Dagens rett

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før

Marokkansk krydring og sitron gir det smaksrike fiskekjøttet et solid løft. Retten lager seg nesten selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik tar du vare på sommerens bær
Oppskrifter
Oppskrifter på syltetøy, gele og saft

Slik tar du vare på sommerens bær

Nå er de norske bærene her. Både de du finner i butikken og helt gratis i skogen. Her får du de tipsene og oppskriftene du trenger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag
Dagens rett
Helstekt dorade med chilisaus, vårløk og grillet sitron

Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag

Lager du chilisausen selv, kan du bestemme akkurat hvor sterk den skal være. Og kombinasjonen av en saus som sparker og helstekt fisk er rett og slett sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Deilig sommerrødvin for norske forhold
+
Ukens vin

Deilig sommerrødvin for norske forhold

Nordmenn får ikke nok av vin fra Piemonte, og denne sjarmøren tilfredsstiller så vel et stramt feriebudsjett som jakten på mest mulig naturlig vin. Bruskorken bidrar til frihetsfølelsen. Og den finnes i en enda kraftigere boksversjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før
Dagens rett

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før

Marokkansk krydring og sitron gir det smaksrike fiskekjøttet et solid løft. Retten lager seg nesten selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken
Dagens rett
Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Siste dag av langhelgen må det bli restemiddag. Har du ikke reker, kan du godt bruke annen type skalldyr eller fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du ikke fan av Guinness, blir du det trolig med denne drinken
Ukens drink
Calcutta Cup drinkoppskrift med Guinness

Er du ikke fan av Guinness, blir du det trolig med denne drinken

Det er tonicen som frisker opp og endrer den klassiske Guinness/stout-smaken. Derfor kan du unne deg en god slurk til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene
Dagens rett
Iransk yoghurtsalat stil grillspydene

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene

Yoghurtsalat er en sommerfavoritt som skapt for ethvert grillmåltid, og så kjapp å lage at retten også midt i ferien. Prøv den også som dip til chipsen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik tar du vare på sommerens bær
Oppskrifter
Oppskrifter på syltetøy, gele og saft

Slik tar du vare på sommerens bær

Nå er de norske bærene her. Både de du finner i butikken og helt gratis i skogen. Her får du de tipsene og oppskriftene du trenger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her