Skjelvende julenisse

Det er ikke bare lutefisken som skjelver i juletida, men også sterke jelly shots i julens farger. Lær hvordan du lager dem her.
Redaksjonen
12 Desember 2008 - 13:00

- Det blir ikke skikkelig fest uten jelly shots, sa en god venn til meg en gang, og at det ble en morsom fest var det ingen tvil om.
 
En av de gode tingene ved jelly shots er at du kan variere dem nesten i det uendelige. Hvorfor ikke ta for seg av de mange gelépakkene du finner i butikkhyllene og lage flere forskjellige shoter til festen?
 
I denne oppskriften har vi brukt vodka som er manges favoritt til denne typen shot, men det er ingen grunn til ikke å bruke andre brennevinstyper heller.
 
Nå i juletiden er det morsomt å lage knallrøde jellyshots med akevitt og toppe dem med litt lettpisket krem ved servering slik at de ser ut som nisseluer.
 
Pass bare på at du sprayer glassene eller plastkoppene med litt formfett før du har i geléen. Da glir jelly shoten lett ut av glasset når du serverer den, og det setter ingen smak til drinken.
 
Du finner de beste artiklene, oppskriftene, testene av drikkevarer og mye, mye mer for høytiden i Apéritifs store julemeny.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase.

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Jelly shot

Jelly shot

Fremgangsmåte

Kok opp 3 dl vann og ha i den gelen du ønsker. Rør til alt sukkeret og gelatinen har løst seg opp.
 
Sett gelen til side for å avkjøle seg litt før du har i det kalde vannet og vodkaen, rør godt.
 
Sett opp egnede glass eller plastkopper utover et stekebrett og spray dem med matfett. Fettet gjør at geleen ikke fester seg til glasset og den kommer lett ut av glasset ved servering.
 
Hell i geléen, men ikke lag shotene for store da det skal være en munnfull, og la det være litt plass igjen på toppen. Sett kaldt til geléen er helt stiv, og topp med litt lettpisket krem rett før servering.
 
Tips: Her kan du godt variere med den spriten du liker best selv, hva med akevitt i juletiden, eller kanskje rom for piratfesten?

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en kinesisk klassiker
Dagens rett
Sursøt svinefilet på kinesisk vis

Så lett lager du en kinesisk klassiker

Svin i sursøt saus er garantert en rett du kjenner igjen fra besøk på kinarestauranter, men visste du at den var så enkel å lage?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her