Skjelvende julenisse

Det er ikke bare lutefisken som skjelver i juletida, men også sterke jelly shots i julens farger. Lær hvordan du lager dem her.

- Det blir ikke skikkelig fest uten jelly shots, sa en god venn til meg en gang, og at det ble en morsom fest var det ingen tvil om.
 
En av de gode tingene ved jelly shots er at du kan variere dem nesten i det uendelige. Hvorfor ikke ta for seg av de mange gelépakkene du finner i butikkhyllene og lage flere forskjellige shoter til festen?
 
I denne oppskriften har vi brukt vodka som er manges favoritt til denne typen shot, men det er ingen grunn til ikke å bruke andre brennevinstyper heller.
 
Nå i juletiden er det morsomt å lage knallrøde jellyshots med akevitt og toppe dem med litt lettpisket krem ved servering slik at de ser ut som nisseluer.
 
Pass bare på at du sprayer glassene eller plastkoppene med litt formfett før du har i geléen. Da glir jelly shoten lett ut av glasset når du serverer den, og det setter ingen smak til drinken.
 
Du finner de beste artiklene, oppskriftene, testene av drikkevarer og mye, mye mer for høytiden i Apéritifs store julemeny .
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase .

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Jelly shot

Fremgangsmåte

Kok opp 3 dl vann og ha i den gelen du ønsker. Rør til alt sukkeret og gelatinen har løst seg opp.
 
Sett gelen til side for å avkjøle seg litt før du har i det kalde vannet og vodkaen, rør godt.
 
Sett opp egnede glass eller plastkopper utover et stekebrett og spray dem med matfett. Fettet gjør at geleen ikke fester seg til glasset og den kommer lett ut av glasset ved servering.
 
Hell i geléen, men ikke lag shotene for store da det skal være en munnfull, og la det være litt plass igjen på toppen. Sett kaldt til geléen er helt stiv, og topp med litt lettpisket krem rett før servering.
 
Tips: Her kan du godt variere med den spriten du liker best selv, hva med akevitt i juletiden, eller kanskje rom for piratfesten?

Sendt inn av

Foto: kroplaswiatla

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
 

Ukens drink som e-post er en ny tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens drink:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen