Torsk på purreseng
Fremgangsmåte
Del purren på langs og skyll den godt - snitt den opp i store biter. Smelt smøret i en stekepanne, la purren surre seg blank før matfløten slås på og karri røres inn.
Kutt fisken opp i terninger og legg dem forsiktig oppi fløten. Slå ned varmen og la det småputre i ca. 10 minutter. Ikke rør i gryten, da fliser fisken seg!
Smak til med salt og pepper. Dryss over hakket egg, tomat og gressløk rett før servering. Serveres med kokte poteter.
Tips! Kok ekstra egg til søndagsfrokosten, oppbevar dem kjølig og bruk eggene i denne retten på mandag. Matfløten kan erstattes med helmelk for å gjøre middagen magrere.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG