Ukens kake
Slik rydder du i kjøkkenskapet

Slik rydder du i kjøkkenskapet

Denne oppskriften på gulrotkake inneholder både julekrydder, kokos og rosiner. Eller du kan bruke anledningen til å bli kvitt litt av pepperkakene.
11 Januar 2024 - 11:00

Selv om krydder har god holdbarhet, er det ingen tvil om at det er aller best relativt kort tid etter at posen er åpnet. Så om du som de fleste har mange åpnete krydderposer etter julebaksten, er det fortsatt mye du kan lage.

Som denne kaken. Her får du dessuten avsetning på både rester av kokosmassen og rosinene som har en lei tendens til å hope seg opp i kjøkkenskapet etter jula.

Andre gode måter å bruke opp kokosmassen på

Vi har enda flere oppskrifter med rosiner

I stedet for krydder kan du altså bruke knuste pepperkaker i deigen. Det gir veldig god smak og så får du brukt opp enda flere rester.

TIPS: Har du ikke foodprosessor? Legg pepperkakene i en pose, knyt igjen og kjevle over posen 4-5 ganger til alt er knust.

Gulrotkake med rosiner og valnøttkjerner

Gulrotkake med rosiner og valnøttkjerner

Fremgangsmåte

  1. Kakebunn:
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland alt det tørre og ha det i en sikt.
  3. Bland olje og det tørre vekselvis inn i eggedosisen.
  4. Rør inn gulrøtter, rosiner og valnøtter til slutt.
  5. Hell røren i en smurt langpanne og stek kaken i 30-35 minutter midt i ovnen ved 175°C.
  6. Avkjøl og stikk ut rundinger med et glass i passe størrelse.
  7. Her kan du enten lage en enkel kake eller en dobbel kake ved å ha to rundinger oppå hverandre.
  8. Husk et sjenerøst lag med krem mellom og på toppen av kakene.
  9. Krem:
  10. Kremen lager du ved å piske smør og kremost sammen, og bland i melis, vaniljesukker og sitronsaft. Dryss over rikelig med kokosmasse og sølvkuler. Her har vi i tillegg lagt på en spiselig blomst, men vel så fint er litt reven gulrot på toppen.

Tips: I stedet for krydder kan du knuse rester av pepperkaker (beregn dobbel mengde sammenlignet med rent krydder) og blande inn i deigen

Se våre andre oppskrifter på gulrotkake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her