Ukens kake
Slik rydder du i kjøkkenskapet

Slik rydder du i kjøkkenskapet

Denne oppskriften på gulrotkake inneholder både julekrydder, kokos og rosiner. Eller du kan bruke anledningen til å bli kvitt litt av pepperkakene.
11 Januar 2024 - 12:00

Selv om krydder har god holdbarhet, er det ingen tvil om at det er aller best relativt kort tid etter at posen er åpnet. Så om du som de fleste har mange åpnete krydderposer etter julebaksten, er det fortsatt mye du kan lage.

Som denne kaken. Her får du dessuten avsetning på både rester av kokosmassen og rosinene som har en lei tendens til å hope seg opp i kjøkkenskapet etter jula.

Andre gode måter å bruke opp kokosmassen på

Vi har enda flere oppskrifter med rosiner

I stedet for krydder kan du altså bruke knuste pepperkaker i deigen. Det gir veldig god smak og så får du brukt opp enda flere rester.

TIPS: Har du ikke foodprosessor? Legg pepperkakene i en pose, knyt igjen og kjevle over posen 4-5 ganger til alt er knust.

Gulrotkake med rosiner og valnøttkjerner

Gulrotkake med rosiner og valnøttkjerner

Fremgangsmåte

  1. Kakebunn:
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland alt det tørre og ha det i en sikt.
  3. Bland olje og det tørre vekselvis inn i eggedosisen.
  4. Rør inn gulrøtter, rosiner og valnøtter til slutt.
  5. Hell røren i en smurt langpanne og stek kaken i 30-35 minutter midt i ovnen ved 175°C.
  6. Avkjøl og stikk ut rundinger med et glass i passe størrelse.
  7. Her kan du enten lage en enkel kake eller en dobbel kake ved å ha to rundinger oppå hverandre.
  8. Husk et sjenerøst lag med krem mellom og på toppen av kakene.
  9. Krem:
  10. Kremen lager du ved å piske smør og kremost sammen, og bland i melis, vaniljesukker og sitronsaft. Dryss over rikelig med kokosmasse og sølvkuler. Her har vi i tillegg lagt på en spiselig blomst, men vel så fint er litt reven gulrot på toppen.

Tips: I stedet for krydder kan du knuse rester av pepperkaker (beregn dobbel mengde sammenlignet med rent krydder) og blande inn i deigen

Se våre andre oppskrifter på gulrotkake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her