Smaken av sommer

Smaken av sommer

Lukk øynene og smak på navnet - frossen jordbærdrøm. Stort mer sommerlig enn ukens oppskrift kan det vel knapt bli.

De norske jordbærene er og blir best, så enkelt er det. Og i denne ukens kake kommer de virkelig til sin rett.

Flere godsaker med jordbær

Med en kake av denne kaliber er det lett å bli litt utålmodig, men den trenger minst fem timer i fryseren. Det beste er å lage den dagen før og ta den ut 20 minutter før den skal spises.

Jordbærdrinker

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.

Frossen jordbærdrøm

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

10  digestivekjeks
0.75 dl
Pynt

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bryt kjeksen i biter. Bland med smøret i en mikser.

Trykk deigen ut i en form på ca 20 cm i diameter.

Rens jordbær og kjør i en mikser.

Skill eggene i plommer og hviter. Visp hvitene til kraftig marengs.

Pisk fløten til krem.

Bland osten med eggeplommer, sukker og vaniljesukker.

Rør i kremen og de mosede bærene. Vend i eggehvitene.

Hell blandingen i formen. Dekk med folie og la stå i fryseren til neste dag.

Ta kaken ut ca 20 minutter før servering.

Skjær jordbær i skiver. Pynt kaken med jordbær og mynteblader.

Tips: Det er best å lage denne kaken dagen før, den trenger god tid i fryseren.

Flere fristende kaker med bær

Mange flere oppskrifter med jordbær

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Vinkurs i Oslo - Bordeaux

Smak fantastiske viner fra hele Bordeaux

Bordeaux er en jungel av forskjellige klassifikasjoner, vinmarker og slott. Denne kvelden vil du sammen med en av Bordeaux fremste vinhandlere, smake viner fra forskjellige slott og distrikter samtidig som du lærer mer om et av verdens beste vinområder. Les hele saken

Til toppen