Ukens kake

Stekt ostekake med rips og jordbær

Når du bruker jordbær og rips, blir det en ny smak på den stekte ostekaken
Foto: (Bartosz Luczak)

Når du bruker jordbær og rips, blir det en ny smak på den stekte ostekaken

Slik får du også variert bruken av sommerens bær i kakebaksten. Både jordbær og rips tåler fint varmebehandling.
28 Juli 2022 - 10:00

Det er nesten slik at de syrlige og søte sommerbærene smaker enda bedre bakt enn ubehandlet. 

I hvert fall gir de ekstra syrlighet til ostemassen som blir med kompakt når den bakes enn når du lager ostekake med gelatin. 

Bakt eller stekt ostekake kalles ofte New York-ostekake. Og noen ganske svensk. Uansett navnevalg, er det en annen og veldig god smaksopplevelse. Den behøver heller ikke stå lenge for å stivne, men smakser aller best etter en time eller mer, for da setter smakene seg og den blir lettere å ta ut av formen samt å skjære opp.

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Stekt ostekake med rips og jordbær

Stekt ostekake med rips og jordbær

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Sett ovnen på 160 grader.
  2. Smør en kakeform (20 cm diameter).
  3. Knus kjeksen med et kjevle eller i en foodprocessor.
  4. Bland inn kanel og ingefær.
  5. Rør inn det smeltede smøret.
  6. Press deigen jevnt ned i formen.
  7. Stek i 10 minutter.

Ostekakefyll:

  1. Ha kremosten i en bolle og kjør luftig med miksmasteren til.
  2. Tilsett sukker og vaniljesukker og pisk videre.
  3. Tilsett ett egg av gangen og til slutt eggeplommen.
  4. Kjør til jevn masse.
  5. Tilsett rømme, sitronsaft og skall og rør jevnt.
  6. Hell halvparten av massen over kakebunnen.
  7. Fordel bærpureen over.
  8. Hell over resten av ostemassen.
  9. Dra en kniv forsiktig gjennom for å lage et slangemønster av bærpureen.
  10. Topp med jordbærskiver og rips.
  11. Stek i 45-50 minutter ved 160 grader.
  12. Skru av ovnen og la kaken stå i ovnen i en halvtime mens den kjøles ned.
  13. Ta ut og avkjøl videre på kjøkkenbenken.

Tips:
Pure lager du raskt ved å ha bær i foodprocessoren og kjøre til jevn masse for deretter å presse den gjennom en sil for å fjerne frøene.

Lyst på en annen ostekake?

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her