Når grønnsaksdiskene bugner av sprø salat, er det bare å forsyne seg for det er en super ingrediens i en mettende salt som denne. Som kan tilpasses det du har ellers i kjøleskapet. Spekematen kan byttes ut med kylling og bacon, eller kjøtt kan droppes helt. God ost gir også god metning i en slik salat. Kikerter eller bønner gjør en vegetar-salat enda mer mettende.
Dagens rett

Foto: (Secha6271)
I denne salaten møtes norsk spekemat og en svensk ostefavoritt
Og du kan bruke det du har av spekemat - rester er perfekt. Har du litt rester av poteter, blir salaten enda mer mettende.
Aase E. Jacobsen
11 Juni 2025 - 00:00
Salat med norsk spekemat og Västerbottenost

Fremgangsmåte
- Skyll salaten i kaldt vann.
- Riv eller skjær den i biter.
- Kutt chili, tomat og rødløk.
- Skjær spekemat i passe store biter.
- Riv halvparten av osten og skjær resten i terninger.
- Bland alt sammen i en stor bolle eller serveringsfat.
- Pisk ingrediensene til dressingen og vend inn i salaten.
- Server krutonger ved siden av.
Tips: Du kan bruke annen type ost som den norske Østavind.
Tips: Rester av kokte poteter er også en veldig god ingrediens i denne salaten.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå