Sommerlig og knallbillig hvitvin

Sommerlig og knallbillig hvitvin

Denne vinen har mer å by på enn storselgeren Tariquet. Dessuten er den billigere.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Domaine Horgelus Colombard Sauvignon 2012 (51698) er en herlig sommervin med fersk, frisk og god frukt, samt god sitrusbitterhet i ettersmaken. Et utmerket følge til alt av reker, salater, asparges og andre sommerlige retter. Eller bare når du har lyst på et glass hvitvin.

Med bare 11,5 prosent alkohol sliter den heller ikke når gradestokken kryper oppover. Den har også bedre fylde og frukt enn hva vi er blitt vant med fra Gascogne.

Liten produsent

Så lages da også Horgelus i mikroskopiske volum sammenlignet med Gascogne-målestokken. Og særlig sammenlignet med Tariquet . Domaine Horgelus teller bare 35 hektar inkludert skog, mens Tariquet disponerer mer enn 1000 hektar med vinmarker.

Les mer om Gascogne

Gascogne-regionen er nettopp slik, en myriade av små ukjente vinprodusenter og noen få store, internasjonale brands. Råvaren og utgangspunktet er imidlertid de samme: Hvite druer, særlig ugni blanc, som tidligere gikk til destillering av armagnac, men som på grunn av stadig svakere etterspørsel etter de sterke sakene, mer og mer finner veien inn i den typiske lette fruktige Gascogne-stilen.

Mer karakter og aroma

Denne vinen hadde nok ikke blitt like populær om den var laget av den nøytrale ugni blanc alene. Colombard er noe mer karakterfull. Men stadig flere inkluderer den langt mer aromatiske sauvignon blanc for å få fart på sakene. Og det er nettopp det Horgelus har gjort.

Les mer om armagnac

Familien bak Horgelus har den samme armagnacbakgrunnen, selv om de bare har vært i området i 30 år. Nå er det den 26 år gamle sønnen i huset, Yoann Le Menn, som står for dynamikken. Han har store planer for framtiden, og hans vin av druene colombard og sauvignon blanc viser at han er på rett vei.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Dom. Horgelus Colombard Sauvignon 2019

Produsent:
Dom. de l'Horgelus
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côtes de Gascogne
Pris:
126,90 kr
Varenummer:
5169801
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen