Drikke
Sommerøl med trøkk

Sommerøl med trøkk

For å få ekstra smak i sommerølet må du til USAs østkyst.
Aase E. Jacobsen
13 Juli 2012 - 13:42

Brooklyn Summer Ale (97473) er leskende som et sommerøl skal være, men i tillegg har det mye større aromabredde i retning blomster og sitrus. Et supert følge til et sommerlig koldtbord eller piknikmeny. Fylden er også god, så dette ølet fungerer godt til så vel grillet kylling som svin.

Les mer om Brooklyn Brewery her

Grunnen til at dette ølet har mer smak enn hva du vanligvis får når det står «sommerøl» på etiketten, er at det er av ale-typen, altså overgjæret. Bryggerimester Garret Oliver (bildet t.h.) har brukt humlesorter med mye aroma, og dempet bitterhet som Cascade, Fuggle og Amarillo. I tillegg Perle som er av typen bitterhumle.

Les mer om ale her

Totalt ligger sommerølets IBU - måleenhet for bitterhet – på 18 som er det samme som annet sommerøl. Men siden noe av humlen er tilsatt ved slutten av gjæringen, såkalt tørrhumling, har det ekstra humlearoma. Derav blomsterpreget.

Siden den norske sommeren ikke alltid er så varm som vi skulle ønske, passer det like godt med et kraftigere øl på denne tiden av året. I hvert fall når ølet skal følge smaksrik grillmat. «Storebroren»Brooklyn East India Pale Ale (53211) er nå tilgjengelig i basis, i alle fall i de største polbutikkene, og den har mer av alt. Et flott følge så vel grillmat som andre gode kjøttretter.

Lyst til å gå på ølkurs?

20. august 2012 arrangerer Apéritif et spennende ølkurs for deg som har lyst til å bli en ølkjenner.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her