Grillmat
Alt du trenger for å bli grillmester finner du her
Foto: (AlexRaths)

Alt du trenger for å bli grillmester finner du her

I vår store grillguide med mange fristende oppskrifter kan du lese mer om hvordan du får enda mer ut av grillen.
01 Mai 2017 - 10:30

For mange av oss kommer sommeren først når vi tar frem grillen og gyver løs på oppgaven med å lage saftig grillmat til venner og familie.

Hjelpen er nær

Dessverre er gjerne grillkunnskapene fra i fjor rustne som en gjenglemt grillrist. Men fortvil ikke, vi hjelper deg med vårpussen.

Nedenfor gir vi det gode råd og tips til hvordan du får mest mulig ut av grillen i sommer.

Våre lekre grillretter

Det være seg gass, elektrisk eller en klassisk kulegrill. Engangsgrill, bøttegrill eller en simpel grillrist plassert i fjæresteinene.

Alle kan være med

Med en grill kan du lage både retter verdig en sann gourmet, og fantastiske hverdagsretter av enkle råvarer.

Grilling er dessuten utrolig sosialt. Alle kan være med og kokkelere - små som store. Slipp barna løs og la dem lage sine egne fantasifulle grillspyd av spennende råvarer.

Ta turen inn i vårt grillunivers og bli en ekte grillmester

Nedenfor har vi samlet våre beste tips for få å til et vellykket grillmåltid. Bak lenkene finner du fantastiske oppskrifter og generelle råd om råvarer, stykningsdeler og utstyr til grillen.

Ikke glem av grillen trenger en vårpuss

Dette trenger du av utstyr til grillen

Grilling er ikke helt ufarlig - lær mer om sikkerhet

Her lærer du alt om hvordan du griller

Kjøtt på grillen

Sjømat på grillen

Kylling på grillen

Grønnsaker på grillen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer
Ukens drink
Akevitt Sour

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer

Akevitt er veldig godt som basis for en sour - her i en sommerlig versjon som kan lages med eller uten skum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dagens dessert smaker av sommer og litt til
Ukens kake
Lettlaget sommerdessert

Dagens dessert smaker av sommer og litt til

Sjokolademousse, jordbær og lemoncurd med sprø knuste kjeks er det som trengs for maksimal dessertglede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren
Godbiter i pollisten

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren

Rosso di Montalcino er løsningen, og denne produsenten byr på noe av det beste i denne kategorien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her