Søritaliensk varme

Puglia i Sør-Italia seilet opp som ledende kilde til rimelige viner for noen år siden og ga nordmenn for alvor smak på disse vinenes sur-søte preg pakket inn i en lettdrikkelig stil. Hvis du er en av dem som gikk lei fordi vinene ble for lette å svelge, kan du prøve ukens vin som har langt mer å by på.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Due Palme Squinzano 2010 (20136) kommer fra Salento som er selve hælen på den italienske støvelen. I dette området dominerer kooperativene og inntil for få år siden var ikke kvaliteten fra den kanten mye å skryte av. Men mye har forandret seg, særlig har flere kooperativer tatt rev i seilet og satser på langt høyere kvalitet. Og det uten at det har resultert i særlig høyere priser.

Squinzano 2002 er et flytende bevis i så måte. Masse søte mørke bær og svisker i duften. Smaken følger opp med deilig saftighet og fin bløthet, i ettersmaken kommer den karakteristiske bitterheten fra mørke kirsebær som kjennetegner hoveddruen i blandingen, negroamaro. Selve navnet forteller mye om druen, svart og bitter. Resten av blandingen er malvasia som bidrar med sødme og alkohol. De perfekte partnere til å lage en vin som både kan følge smaksrik mat, gjerne grytestekt kjøtt ellervilt, men også grillmat, og som er behagelig å drikke alene. En vin å servere i litt kalde sommerkvelder som dessverre blir stadig mørkere.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen