Ukens kake

Ekte amerikanske brownies

Disse munnfullene er det alltid plass til

Disse munnfullene er det alltid plass til

Hjemmebakte brownies går i en egen mage. At de kommer til å få fart på seg er ubestridt. Lag derfor dobbel porsjon, for disse seige kakene er holdbare.
Redaksjonen
04 Februar 2021 - 13:00

Amerikanerne har bakt sine brownies i mer enn hundre år og har nok ikke tenkt å gi seg med det aller første. Det store spørsmålet er hvem som fortjener våre takknemlige tanker når vi setter tennene i disse små, mørke firkantene med det karakteristiske sprø ytre og saftige, karamellaktige indre.

Sjokoladekaker for enhver smak  

Var kokken som ved en feiltagelse helte smeltet sjokolade i cookie-deigen først ute, eller var det kokka som hadde for lite mel til en mer konvensjonell sjokoladekake? Kanskje var det ingen av dem, men snarere den lettere distré husmoren som glemte bakepulver da hun skulle bake bursdagskake. Ingen vet sikkert, men det gjør jo absolutt ingenting – det er smaken som teller.

Se våre andre oppskrifter på brownies

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

 

Ekte amerikanske brownies

Ekte amerikanske brownies

Fremgangsmåte

Smelt smør og sjokolade over vannbad. Ta bollen opp av vannet og avkjøl litt.

Pisk egg, vaniljesukker og sukker til eggedosis. Hell den flytende men avkjølte sjokoladen i en tynn stråle mens du pisker. 

Hakk nøttene og bland med mel og bakepulver. Vend dette inn i sjokoladedeigen og bland til helt jevn. 

Sett ovnen på 175 grader. Dekk en (liten) langpanne med bakepapir. Hell deigen jevnt utover.  

Stek kaken midt i ovnen i ca. 20-25 min. Den skal være litt klissete inni, men det skal ikke feste seg mye deig på en pinne når du tester. I så fall stek noen minutter til.

Avkjøl og skjær opp i firkanter. 

Se våre andre oppskrifter på brownies

Her finner du veldig mange oppskrifter på kaker

Mange deilige sjokoladekaker finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Aperitif.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sørg for å ha nok av disse lekre muffinsene til påske
Ukens kake
Sitronmuffins med valmuefrø og timian

Sørg for å ha nok av disse lekre muffinsene til påske

Det betyr at du bør bake dobbel porsjon når du først er i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unn deg noe riktig godt og klassisk til påske
+
Godbiter i pollisten

Unn deg noe riktig godt og klassisk til påske

Bak denne legendariske etiketten skjuler det seg ikke bare fantastisk vin, som finnes på 60+ polutsalg, men også mange gode historier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt
Dagens rett
Rødløkspai med fetaost og sjampinjong

Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt

For den er mettende nok uten, og ikke minst smaker den veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med vin herfra får du sjeldent god valuta for pengene
+
Ukens vin

Med vin herfra får du sjeldent god valuta for pengene

Vinene fra denne produsenten er tydelig preget av arven fra franskmennene, så denne kan fint erstatte en bordeaux.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sørg for å ha nok av disse lekre muffinsene til påske
Ukens kake
Sitronmuffins med valmuefrø og timian

Sørg for å ha nok av disse lekre muffinsene til påske

Det betyr at du bør bake dobbel porsjon når du først er i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unn deg noe riktig godt og klassisk til påske
+
Godbiter i pollisten

Unn deg noe riktig godt og klassisk til påske

Bak denne legendariske etiketten skjuler det seg ikke bare fantastisk vin, som finnes på 60+ polutsalg, men også mange gode historier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Du trenger egentlig ingen oppskrift for en så enkel rett, men ta likevel en titt
Dagens rett
Spagetti med spekeskinke og hvitløk

Du trenger egentlig ingen oppskrift for en så enkel rett, men ta likevel en titt

Enklere og bedre kan en rett med spagetti knapt bli når den kombineres med spekeskinke, gode doser hvitløk, basilikum og parmesan.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit
Dagens rett
Steinbit i wok

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit

Når du lager en wok med steinbit og lar den svømme i kinesiskinspirerte smaker, blir det fart på selv midt-i-uka-middagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik viltgryte er ikke bare utrolig lettlaget, men også veldig god
Dagens rett
Viltgryte med snøfrisk

En slik viltgryte er ikke bare utrolig lettlaget, men også veldig god

Vltmiddag på fredagsmenyen føles som luksus, og er det også siden vi snakker om det beste fra norsk natur. Men frykt ikke. Du er i mål i løpet av en knapp halvtime. .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt
Dagens rett
Rødløkspai med fetaost og sjampinjong

Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt

For den er mettende nok uten, og ikke minst smaker den veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her