Dagens rett

Spareribs fra grillen takker alle ja til

Spareribs kan du enten lage helt fra bunnen av eller velge den forkokte fra butikken. Denne oppskriften gjelder for begge versjoner.

Det finnes knapt noe bedre grillmat enn spareribs. Men du lurer kanskje på hva det er? Spareribs er faktisk det samme som tynnribbe, men uten svoren.

Grillet spareribs er slett ikke vanskelig å få til, du må bare planlegge måltidet godt og samtidig ha litt tålmodighet.

Flere gode oppskrifter på spareribs her

Alle de gode grillrettene finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Spareribs med blomkålsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1.6 kg
forkokt spareribs
1 dl
grillsaus
Blomkålsalat
1 ts

Fremgangsmåte

Grill forkokt spareribs i 10 – 15 minutter, snu ofte. Pensle med en grillsaus under grilltiden.

Spareribs som ikke er forkokt, dampes i ca 1,5 time før grilling.

Mariner den i grillsaus natten over, for å trekke smak.

Blomkålsalat:
Skyll blomkål og del den i små, fine buketter.

Lag en dressing av de øvrige ingrediensene, og vend inn de rå blomkålbukettene.

Et annet ekte amerikansk tilbehør er coleslaw (kålsalat) og en skikkelig bbq-saus   til spareribsen.

Flere deilige grilloppskrifter finner du her

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Teigens BBQ-saus

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

500 g

Fremgangsmåte

Bland sukkeret med ketchupen og tilsett kaffen.

Smak deg frem til hvor sterk BBQ-saus du ønsker, bruk mer eller mindre tabasco. La sausen stå en time før bruk.

Sausen holder seg fint i kjøleskap en uke, men etter min erfaring varer den sjelden så lenge. Den finner snart veien til annet enn spareribs også.

Denne BBQ-sausen er like god som den er enkel. Passer veldig godt til spareribs, men vent med å pensle kjøttet til slutten av grillingen. Barbequesausen inneholder en del sukker som gjør at det brenner hvis du pensler på for tidlig. Settes også på bordet slik at de som ønsker det kan ta på litt ekstra.

Her finner du mange oppskrifter på saus og marinader

Se alle de gode grilltipsene her

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen