Dagens rett

Spekepizza

På en spekepizza kan du gjerne benytte parmaskinke i stedet for norsk skinke. Da smaker det ekstra godt, men dessverre ikke like rimelig.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Spekepizza

Fremgangsmåte

Pizzabunn:
Bland sammen gjær, hvetemel og salt i en bolle. Hell i ca halvparten av vannet og olje. Rør godt med en tresleiv. Tilsett resten av vannet. Deigen skal være myk og lett å jobbe med, ikke klissete. Kna deigen godt i 5-10 minutter på en melet arbeidsbenk. Lag deretter en rundt ball, smør innsiden av en bolle med litt olje og legg deigen i bollen.

Dekk over med plastfolie og la deigen heve seg til dobbel størrelse.

Tomatsaus:
Finhakk hvitløken og stek den forsiktig i olivenolje i en gryte. Tilsett finhakket chili, oregano, basilikum og tomater.

La det småkoke i ca 30 minutter, smak til med eddik, salt og pepper og sukker.

Sausen holder seg godt i kjøleskap minst en uke eller to. Den kan også fryses.

Slik griller du pizza:
Del den ferdighevede deigen i 4. Kjevle hver leiv ut til de er runde og ca 3 mm tykke.

Legg den rå, kjevlede pizzabunnen på den varmeste delen av grillen. La den ligge til undersiden er gyllen. Pensle bunnen med olje, snu den og flytt den til den kjølige delen av grillen.

Smør utover et tynt lag tomatsaus, ca 3 ss, spar litt av kanten. Legg deretter på blåmuggost, spekeskinke og tomat i tynne skiver. Dryss over frisk oregano. Ikke bruk for mange eller for stor menge av ingredienser på pizzaen, da den har en tynn bunn og fort kan bli bløt.

Legg lokket på grillen og la pizzaen ligge på grillristen til osten smelter og begynner å boble.

Legg over ruccolasalat rett før servering, og gjerne noen få dråper olivenolje.

Flere oppskrifter med blåmuggost

Mange oppskrifter med pizza

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen