Spennende spansk nykommer til knallpris

Spennende spansk nykommer til knallpris

Denne rødvinen er som skapt for norske forhold, innsmigrende og karaktersterk og til en svært gunstig pris.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Baronia del Montsant Flor d'Englora Garnatxa 2011 (21594)  kjennetegnes av en god munnfølelse med moden sødmefylt frukt, fin syre og bra fasthet og stofflighet.

En super matvin, til en lang rekke kjøttretter. Men den kan godt nytes uten mat. Et godt valg når du vil ha noe med karakter i glasset, uten å måtte gå for mye opp i pris.

Intensitet og kraft

Dette er nemlig en seriøs vin den gunstige prisen til tross. Den kommer fra en produsent, Cellers Baronia del Montsant, som siden 1998 har vokst fra 3 hektar til nå 28 hektar på to ulike adresser i Montsant. Området som danner en «krans» rundt Priorat.

Derfor er vinene fra Priorat så spesielle

Den har mye til felles med de langt dyrere vinene fra Priorat siden den i sin helhet er laget av garnacha og ikke minst druematerialet kommer fra vinmarker med skiferjordsmonn. Kombinasjonen av garnacha og skifer i skråinger gir viner med høy intensitet, modning og kraft.

Uten fat, filtrering eller klaring

Produsenten holder til i den nordøstre delen av Montsant, hvor også mesteparten av vinmarkene deres ligger. Her er landskapet noe mer kupert enn i den sørlige delen av DOC-et hvilket gjør vinmarkene mindre tilgjengelig og mindre egnet for maskinell bearbeiding. Det er også betydelig forskjell i høyden over havet, her ligger vinmarkene opp mot 700 m.o.h. som gir kaldere netter. Klimaet er dessuten noe tørrere.

Dette kjennetegner vinene fra Montsant

At denne vinen er blant de rimeligste fra Montsant skyldes at den er laget uten fatmodning. Etter at gjæringen er gjennomført, får den et opphold på fem måneder på bunnfallet. Vinen er verken klaret eller filtrert før flasketapping, for maksimal smak.

At den har fått et par ekstra år i flasken gjør at den er perfekt å drikke nå, men den tåler absolutt noen år til i kjelleren.

 

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Baronia del Montsant Flor d'Englora Garnatxa 2011

Produsent:
Cellers Baronia del Montsant
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Catalonia
Pris:
168,90 kr
Varenummer:
2159401
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen