Sprø salat med bisque

Sjøkreps er en svært viktig ingrediens i dagens middagsforslag. Husk endelig på at skallrestene er en like viktig ingrediens i bisquen. Vi medgir gjerne at oppskriften er noe mer avansert enn normalt. La imdlertid ikke dette være noen hindring for deg til å trylle frem en lekker middagsrett!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Sprø salat med bisque

Fremgangsmåte

Salaten:
Rens sjøkrepsen. Rensede haler, hoder og skall brukes i suppen. Brett ut filodeigen og lag 12 porsjonsbiter, runde eller firkantede. Legg flakene på bakepapir på stekeovnsplaten. Pensle med smør og dryss over ost. Stek som angitt på pakken Avkjøl.

Bland sammen alt til dressingen og smak den godt til.

Vask og tørk salat og kjørvel. Legg salat og kreps mellom de stekte sprø filodeigene og drypp over dressing likke før servering.

Bisque:
Del skall og hoder i små biter og fres dette med renset, grovhakket løk og tomatpure i halvparten av smøret til løken er myk. Hell over pernod og tenn på slik at blandingen blir flambert. Slukk flammen ved å helle over eplemost og la det koke inn til halv mengde.

Spe med fiskekraft og kok suppen 20-30 minutter. Kjør suppen i foodprocessor og bland inn fløten Gi suppen et oppkok og smak til med krydder. Visp inn resten av smøret og server Bisque ved siden av salaten som en forrett eller liten kveldsrett.

Foto: Kristoffer Hovland

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her finner du flere salater

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen