- Legg en fersk lammeside i fint eller grovt salt på kjøkkenbenken natta over. Det er best med rygg på, da får du et saftigere kjøttstykke. (Er ikke ryggen med så bruk den sauesiden du har).
- Strø på grovmalt pepper og stek den i ovn på 170 grader til den er sprøstekt, gyllen, saftig og sprø.
- Kok godt med rotgrønnsaker, for eksempel gulrot og kålrot.
- Legg dem sammen med lammesiden i minst 15 minutter for at grønnsakene skal ta smak av stekekrafta.
- Lag en hvit saus ved å koke opp melk. Hell i hvetemel utrørt i vann i en tynn stråle, mens du rører godt. Smak til med krydder. Dette serveres hver for seg.
- Lammesiden skal spises med fingrene og beina skal gnages av.
Historie: Denne retten ble tradisjonelt servert fersk, rett etter slakting. På høsten under lammesesongen fikk man ferskt lammekjøtt.
Før fryserens tid var måltidene generelt mer preget av sesong og det var nødvendig at kjøttet skulle holde seg lengst mulig utover senhøsten. Resten av lammekjøttet ble derfor sendt til salting. Det er ikke vanskelig å forestille seg hvilket festmåltid den ferske lammesiden var.