Sprøstekt lammeside

Her får du en knasende sprø søndagsmiddag til glede for hele familien.
Redaksjonen
28 Oktober 2007 - 02:00

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Sprøstekt lammeside fra Vest-Telemark

Sprøstekt lammeside fra Vest-Telemark

Fremgangsmåte

Legg en fersk lammeside i fint eller grovt salt på kjøkkenbenken natta over. Det er best med rygg på, da får du et saftigere kjøttstykke. (Er ikke ryggen med så bruk den sauesiden du har).

Strø på grovmalt pepper og stek den i ovn på 170 grader til den er sprøstekt, gyllen, saftig og sprø.

Kok godt med rotgrønnsaker, for eksempel gulrot og kålrot. Lag en hvit saus ved å koke opp melk. Hell i hvetemel utrørt i vann i en tynn stråle, mens du rører godt. Smak til med krydder. Dette serveres hver for seg.

Lammesiden skal spises med fingrene og beina skal gnages av.
 
Denne retten ble tradisjonelt servert fersk, rett etter slakting. På høsten under lammesesongen fikk man ferskt lammekjøtt.
 
Før fryserens tid var måltidene generelt mer preget av sesong og det var nødvendig at kjøttet skulle holde seg lengst mulig utover senhøsten. Resten av lammekjøttet ble derfor sendt til salting. Det er ikke vanskelig å forestille seg hvilket festmåltid den ferske lammesiden var.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Libanon
    Libanon
    Volum: 0.75 l Pris: 559.90 kr Basisutvalget
    92 POENG
  • Spania
    Spania
    Volum: 0.75 l Pris: 159.90 kr Basisutvalget
    84 POENG
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her