Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Sprøstekt lammeside fra Vest-Telemark
Antall porsjoner
4
Ingredienser
1.5
kg
2
ss
2
ss
4
stk
2
stk
3
dl
0.5
ts
0.5
ts
0.25
ts
Fremgangsmåte
Legg en fersk lammeside i fint eller grovt salt på kjøkkenbenken natta over. Det er best med rygg på, da får du et saftigere kjøttstykke. (Er ikke ryggen med så bruk den sauesiden du har).
Strø på grovmalt pepper og stek den i ovn på 170 grader til den er sprøstekt, gyllen, saftig og sprø.
Kok godt med rotgrønnsaker, for eksempel gulrot og kålrot. Lag en hvit saus ved å koke opp melk. Hell i hvetemel utrørt i vann i en tynn stråle, mens du rører godt. Smak til med krydder. Dette serveres hver for seg.
Lammesiden skal spises med fingrene og beina skal gnages av.
Denne retten ble tradisjonelt servert fersk, rett etter slakting. På høsten under lammesesongen fikk man ferskt lammekjøtt.
Før fryserens tid var måltidene generelt mer preget av sesong og det var nødvendig at kjøttet skulle holde seg lengst mulig utover senhøsten. Resten av lammekjøttet ble derfor sendt til salting. Det er ikke vanskelig å forestille seg hvilket festmåltid den ferske lammesiden var.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften

I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her
kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn
her
.
Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send
DAGENS
til
2004
, og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag.
Les mer her
(klikk)
Les Dagens rett på WAP
Send
MAT
til
2244
, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP.
Les mer her
(klikk)