Sprudlende nasjonaldrink

På de store festdagene skal du servere dine aller beste drinker, og denne er både fruktig og forførende.
Redaksjonen
15 Mai 2009 - 13:00

Hurra for de mange festdagene vi har nå på forsommeren!
 
Enten du skal feire 17. mai, konfirmasjon, dåp eller kanskje du er så heldig at du gifter deg, så går du ikke feil med denne ukens herlige drink.
 
Det er bartenderen Ole Jonny Aasmundsengen på Color Magic som sammen med sine gode kolleger har komponert en rekke lekre drinker som deres gjester kan la seg friste av.
 
Til de store anledningene er det godt å kunne unne seg noe ekstra godt, og her har vi laget en fruktig drink med friske jordbær og en deilig rosé champagne.
 
 
For å gi drinken det lille ekstra har vi tilsatt litt skotsk gin som har et flott blomsteraktig preg og en rund finish som passer utmerket til såvel bærene som champagnen.
 
Denne drinken kan du også lage til de minste ved å bruke en god sider i stedet for champagnen, men da må du selvfølgelig ikke bruke gin og du bør ha litt mer sitronjuice i slik at det ikke blir for søtt.
Baren i akterskipet på Color Magic er vel verd et besøk for alle de som elsker gode drinker.
 
Med fokus på de aller beste råvarer og et drinkkart som har en god blanding av klassiske drinker og spennende nyskapninger, kan det som gjest være vanskelig å rive seg løs.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god 17. mai!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase.

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Blushing Alliance drinkoppskrrift

Blushing Alliance drinkoppskrrift

Fremgangsmåte

Kutt jordbærene opp i biter og ha dem i et høyt champagneglass.
 
Ha i sitronjuice og gin og topp opp med rosé champagne.
 
Tips1:
Dersom jordbærene er litt sure, kan du bruke mindre sitronjuice.
 
Tips2: 
Om du har mange gjester, kan du gjøre klart glassene på forhånd med jordbær, gin og juice og toppe opp med champagne i det gjestene kommer.
 
Tips3:
Du kan godt bruke rosa musserende i stedet for champagne. Velg en som ikke er for mørk rosa og ikke for søt. 
 
Råvarer:

Sendt inn av Ole Jonny Aasmundsengen, Color Magic

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her