Stekt steinbit med sjampinjong og tomater
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Steinbiten skjæres i serveringsstykker og vendes i hvetemel tilsatt salt og pepper. Prøv å bytte ut hvetemelet med polentagryn, det gir en sprø fin stekeskorpe. Stekes gylden i smør/olivenolje på middels varm panne til den er gjennomstekt. Ta fisken ut og hold den varm.
Sjampinjongen skjæres i skiver og surres i smør/olivenolje. Tomatene skjæres i båter eller halvdeler og has i pannen sammen med soppen. La surre 2 minutter og tilsett fiskekraft. Kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper.
Server sopp-tomatblandingen til steinbiten.
Tips: tilsett gjerne litt finhakket hvitløk og frisk basilikum til tomat-soppblandingen.
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: Lisa Westgaard
Drikke som passer til denne oppskriften