Dagens rett

Stekt steinbit med sjampinjong og tomater

Igjen er det en fiskerett du får som middagsforslag på en lørdag. Det er steinbit som skal trakteres og vi lover deg, som ikke tidligere har smakt steinbit, en ny og smakfull opplevelse. En litt fetere sydfransk chardonnay passer godt til den stekte fisken.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Stekt steinbit med sjampinjong og tomater

Antall porsjoner

4

Ingredienser

3 ss
smør/olivenolje
2 ss
hvetemel/polentagryn
2 dl
fiskekraft/buljong
1 ts
Forslag til tilbehør

Fremgangsmåte

Steinbiten skjæres i serveringsstykker og vendes i hvetemel tilsatt salt og pepper. Prøv å bytte ut hvetemelet med polentagryn, det gir en sprø fin stekeskorpe. Stekes gylden i smør/olivenolje på middels varm panne til den er gjennomstekt. Ta fisken ut og hold den varm.

Sjampinjongen skjæres i skiver og surres i smør/olivenolje. Tomatene skjæres i båter eller halvdeler og has i pannen sammen med soppen. La surre 2 minutter og tilsett fiskekraft. Kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper.

Server sopp-tomatblandingen til steinbiten.

Tips: tilsett gjerne litt finhakket hvitløk og frisk basilikum til tomat-soppblandingen.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen