Drikke
Strålende start på året

Strålende start på året

Det kommer denne vinen til å sørge for. Men du gjør lurest i å legge den i kjelleren.
Aase E. Jacobsen
05 Januar 2012 - 03:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

ForCornas Moestue Coteau de Reynard 2009 (93784) er ingen vin for nåkonsum, selv om den absolutt er drikkbar, etter en runde i karaffelen og til rike viltretter. Den store konsentrasjonen og fylde samt flotte tanninstruktur og tydelige mineralpreg, er noe som fortjener å legges i bero i en kjølig kjeller.

Jordsmonn og alder

Så kommer da druene fra noen av de beste vinmarkene innen appellasjonen Cornas i det nordlige Rhône. Coteau de Reynard består egentlig av druer fra tre ulike parseller, Reynard, Tézier og Génale. De ligger i bratthenget over landsbyen Cornas og kjennetegnes av sitt jordsmonn av dekomponert granitt som gir ideelle forhold for syrahdruen. Vinstokkene ble plantet i 1960 og bidrar også til å forklare intensiteten i denne vinen.

Selv om det er den dyktige vinprodusenten Vincent Paris som har laget vinen, er druematerialet norskeid. Vinimportøren Christopher Moestue fikk nemlig en unik mulighet å kjøpe deler av disse parsellene i denne ettertraktete skråningen, deriblant 0,36 hektar av selveste Reynard. Selger var onkelen til Vincent Paris, så valget av sted for selve fremstillingen var nok rimelig opplagt.

For utålmodige

Og fremstillingen er riktig så tradisjonell med gjæring av hele drueklaser i 3-4 uker ved relativt høy temperatur for maksimalt uttrekk. Fatmodningen foregår i en miks av brukte fat av forskjellig størrelse, noe som gjør at vinens egenkarakter ikke er blitt «forstyrret». Vinen er heller ikke filtrert hvilket igjen sikrer maksimal smak. Dette er tredje årgang av Moestues cornas, og vi kan garantert glede oss til fortsettelsen.

Om du ikke kan vente på å få en smak av cornas, anbefaler jeg at du går løs på Paris Cornas Granit 30 2012 (48493) i mellomtiden. En veldig god tolkning av syrah som smaker fortreffelig til så vel lam som vilt.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Paris Cornas Granit 30 2012 (48493)

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nudler er den beste hurtigmiddagen
Dagens rett

Nudler er den beste hurtigmiddagen

Stekte nudler er godt å ty til i en travel hverdag. Denne oppskriften er både lynrask å lage og full av smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her