Strålende start på året

Strålende start på året

Det kommer denne vinen til å sørge for. Men du gjør lurest i å legge den i kjelleren.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

For Cornas Moestue Coteau de Reynard 2009 (93784) er ingen vin for nåkonsum, selv om den absolutt er drikkbar, etter en runde i karaffelen og til rike viltretter. Den store konsentrasjonen og fylde samt flotte tanninstruktur og tydelige mineralpreg, er noe som fortjener å legges i bero i en kjølig kjeller.

Jordsmonn og alder

Så kommer da druene fra noen av de beste vinmarkene innen appellasjonen Cornas i det nordlige Rhône . Coteau de Reynard består egentlig av druer fra tre ulike parseller, Reynard , Tézier og Génale. De ligger i bratthenget over landsbyen Cornas og kjennetegnes av sitt jordsmonn av dekomponert granitt som gir ideelle forhold for syrahdruen. Vinstokkene ble plantet i 1960 og bidrar også til å forklare intensiteten i denne vinen.

Selv om det er den dyktige vinprodusenten Vincent Paris som har laget vinen, er druematerialet norskeid. Vinimportøren Christopher Moestue fikk nemlig en unik mulighet å kjøpe deler av disse parsellene i denne ettertraktete skråningen, deriblant 0,36 hektar av selveste Reynard. Selger var onkelen til Vincent Paris, så valget av sted for selve fremstillingen var nok rimelig opplagt.

For utålmodige

Og fremstillingen er riktig så tradisjonell med gjæring av hele drueklaser i 3-4 uker ved relativt høy temperatur for maksimalt uttrekk. Fatmodningen foregår i en miks av brukte fat av forskjellig størrelse, noe som gjør at vinens egenkarakter ikke er blitt «forstyrret». Vinen er heller ikke filtrert hvilket igjen sikrer maksimal smak. Dette er tredje årgang av Moestues cornas, og vi kan garantert glede oss til fortsettelsen.

Om du ikke kan vente på å få en smak av cornas, anbefaler jeg at du går løs på Paris Cornas Granit 30 2012 (48493) i mellomtiden. En veldig god tolkning av syrah som smaker fortreffelig til så vel lam som vilt.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Cornas Moestue Coteau de Reynard 2009

Produsent:
Domaine Vincent Paris
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Cornas
Pris:
399,00 kr
Varenummer:
9378401
94 Poeng
Les smaksnotatene »

Vincent Paris Cornas Granit 30 2019

Produsent:
Vincent Paris
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Cornas
Pris:
364,00 kr
Varenummer:
4849301
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen