Drikke
Strålende start på året

Strålende start på året

Det kommer denne vinen til å sørge for. Men du gjør lurest i å legge den i kjelleren.
Aase E. Jacobsen
05 Januar 2012 - 02:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

ForCornas Moestue Coteau de Reynard 2009 (93784) er ingen vin for nåkonsum, selv om den absolutt er drikkbar, etter en runde i karaffelen og til rike viltretter. Den store konsentrasjonen og fylde samt flotte tanninstruktur og tydelige mineralpreg, er noe som fortjener å legges i bero i en kjølig kjeller.

Jordsmonn og alder

Så kommer da druene fra noen av de beste vinmarkene innen appellasjonen Cornas i det nordlige Rhône. Coteau de Reynard består egentlig av druer fra tre ulike parseller, Reynard, Tézier og Génale. De ligger i bratthenget over landsbyen Cornas og kjennetegnes av sitt jordsmonn av dekomponert granitt som gir ideelle forhold for syrahdruen. Vinstokkene ble plantet i 1960 og bidrar også til å forklare intensiteten i denne vinen.

Selv om det er den dyktige vinprodusenten Vincent Paris som har laget vinen, er druematerialet norskeid. Vinimportøren Christopher Moestue fikk nemlig en unik mulighet å kjøpe deler av disse parsellene i denne ettertraktete skråningen, deriblant 0,36 hektar av selveste Reynard. Selger var onkelen til Vincent Paris, så valget av sted for selve fremstillingen var nok rimelig opplagt.

For utålmodige

Og fremstillingen er riktig så tradisjonell med gjæring av hele drueklaser i 3-4 uker ved relativt høy temperatur for maksimalt uttrekk. Fatmodningen foregår i en miks av brukte fat av forskjellig størrelse, noe som gjør at vinens egenkarakter ikke er blitt «forstyrret». Vinen er heller ikke filtrert hvilket igjen sikrer maksimal smak. Dette er tredje årgang av Moestues cornas, og vi kan garantert glede oss til fortsettelsen.

Om du ikke kan vente på å få en smak av cornas, anbefaler jeg at du går løs på Paris Cornas Granit 30 2012 (48493) i mellomtiden. En veldig god tolkning av syrah som smaker fortreffelig til så vel lam som vilt.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Paris Cornas Granit 30 2012 (48493)

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her