Natural born killers

Det må være lov å tjuvlåne en kultfilmtittel når disse smaksbombene av noen viner skal beskrives.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Tre av vinnaturisten Hervé Souhauts viner er tilgjengelig i Norge og i bedre form enn noensinne. Om Sainte Epine 2011 (48136) alltid er i en klasse for seg, og med denne 2006-utgaven er eksepsjonelt god, er det hans to rimeligere viner La Souteronne 2007 (44235) og Souhaut Syrah 2011 (44997) som først og fremst demonstrerer kvalitetsløftet.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Minimal inngripen
Første vin ut var nemlig så sent som i 1999, så historikken er ikke lang. Men lang nok til å dokumentere at "tilbake til røttene" har mye for seg. Souhaut er nemlig en svoren tilhenger av naturlig vinmaking, hvilket betyr minimal inngripen:

Økologisk, eller tilnærmet biodynamisk praksis i vinmarken, ingen svovelbruk før gjæring, kun naturlig gjær, ingen temperaturkontroll, lang uttrekks- og gjæringstid, ingen modning i små eller nye eikefat, ingen filtrering, ingen justering av alkohol, minimal tilsetting av svovel før tapping.

Riktig jordsmonn
I tillegg har vinstokkene i Souhauts vinmarker en anselig alder. Ste. Epine henter sin edruer fra 100 år gamle syrahplanter midt i hjertet av St. Joseph-appellasjonen . La Souteronne er laget av gamaydruer fra 70 år gamle vinstokker, en relativt sjelden fugl i Rhône. Men så vokser druene i Vin de Pays-land, et stykke innover i landet i forhold til St. Joseph. Det gjelder også syrahdruene, men som på grunn av jordsmonnet av dekomponert granitt, evner å gi så mye karakter.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Hervé Souhaut Sainte Epine 2018

Produsent:
Hervé Souhaut
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Nord
Pris:
520,00 kr
Varenummer:
4813601
93 Poeng
Les smaksnotatene »

Hervé Souhaut La Souteronne 2018

Produsent:
Hervé Souhaut
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône
Pris:
295,00 kr
Varenummer:
4423501
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Hervé Souhaut Syrah 2018

Produsent:
Hervé Souhaut
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Nord
Pris:
310,00 kr
Varenummer:
4499701
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen