Superchablis

Superchablis

Denne chablisen er noe av det heftigste som kommer fra den kanten.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Koster mye penger gjør Moreau Chablis Grand Cru les Clos des Hospices 2007 (44382) riktignok, i hvert fall er den dyrere enn de fleste grand cru chabliser, selv om den altså er en magnum og dermed det ideelle formatet for en chablis som skal i kjelleren.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Og det bør den siden den kommer fra indrefileten av indrefileten, nemlig den 0,41 hektar "store" Les Hospices-parsellen som ligger nederst i grand cruen Les Clos. Historisk sett den mest berømte chabliskilden av alle. Parsellen tilhørte nemlig hospitalet i Chablis, her som andre steder hadde velgjørerne (les munkene) sikret seg de beste kildene til gode druer. Men i 1904 fikk familien Moreau muligheten til å kjøpe parsellen.

Stort lagringspotensial
I 2002 ble parsellen delt på to, og vår supervin , er signert Christian Moreau, en av Chablis' nyere stjerner . Den gir et veldig godt inntrykk av hvor massivt mineralsk en hvitvin kan bli. Svært stofflig rik og konsentrert med stor frukt som holdes på plass av veldig god syrefriskhet. Den er svært åpen i aromaene, men likevel fortsatt veldig ung og med et stort lagrinspotensial, minst 12 år.

Den store konsentrasjonen er et resultat av jordsmonn beliggenhet og årgang, for den nederste delen av Les Clos er normalt best i tørre (og solrike) år, som 2006, siden den har et noe større tilsig av fuktighet enn lenger opp i denne berømte sørvendte skråningen.

Mer sentralburgundsk
Fra Moreaus øvrige parseller i samme vinmark kommer Moreau Chablis Grand Cru les Clos 2012 (42050) fra 2008, en ultraklassisk årgang som har gitt viner med betydelig lagringspotensial. Og denne intet unntak selv om den på grunn av at den ikke har svelget unna fatet ennå, i øyeblikket fremstår som mer sentralburgundsk enn "chablisk". Det kommer trolig også neste årgang, 2009, å være.

Om du ikke har tid å vente, er Moreau Chablis 1.er Cru Vaillon 2009 (42047) perfekt å nyte nå. Stor og rik den også og med bra potensial, men allerede veldig åpen og god. Etter en time i karaffelen er den et fantastisk følge til så vel hummer som en saftig kylling.

Også denne premier cru-en har sin supervin, Moreau Chablis 1er Cru Vaillon Cuvée Guy Moreau 2008 (42049) , laget av druer fra ekstra gamle vinstokker. En premier cru med grand cru-takter. Men som i en årgang som 2007, allerede lar seg lokke fram, spesielt etter en time eller to i karaffelen.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Moreau Chablis Grand Cru les Clos des Hospices 2007

Produsent:
Christian Moureau Père et Fils
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
1.500l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
1 000,00 kr
Varenummer:
4438201
93 Poeng
Les smaksnotatene »

C. Moreau Chablis Grand Cru Les Clos 2016

Produsent:
Dom. Christian Moreau Père & Fils
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
554,80 kr
Varenummer:
4205001
94 Poeng
Les smaksnotatene »

C. Moreau Chablis 1er Cru Vaillon 2018

Produsent:
Domaine Christian Moreau
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund - Chablis
Pris:
369,90 kr
Varenummer:
4204701
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Christian Moreau Chablis 1er Cru Vaillon Cuvée Guy Moreau 2016

Produsent:
Dom. Christian Moreau Père & Fils
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
380,00 kr
Varenummer:
4204901
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen