Se alt det gode du kan bruke poteter til

Du sitter kanskje med et overskuddslager av poteter, så vel kokte som rå, etter julefeiringen. Så på det som en ressurs og en mulighet til å utforske denne råvarens mange ulike bruksområder. 

På de neste sidene finner du en rekke gode oppskrifter

Poteten lever godt i årets to siste måneder. Men så snart januar og et lettere kosthold gjør sin inntreden blir den kastet ut i det store mørket, alene med alle sine skammelige karbohydrater.  Da hjelper det lite at det gjennom noen hundre år er blitt komponert mang en lovsang til ære for denne tidligere hverdagshelten. Noe som kan virke merkelig i lys av de siste års lavkarbohysteri. 

Nasjonsbygger?

Men vi hadde ikke vært den nasjon vi er uten poteten. Den har til alle tider vært et godt matemne og har reddet mange i magre tider. 

I mer enn 260 år har poteten blitt servert på norske fat, og i dag har vi et vell av forskjellige varianter å velge blant i butikken. 

Knudrete delikatesse

Også tradisjonelle norske varianter som Fjellmandel og Gulløye har kommet til heder og verdighet igjen. 

Les mer om potetenes grand cru her 

I løpet av de siste årene har konkurransen fra pasta og ris gjort at vi spiser mindre poteter enn før. Men selv om forbruket var høyere tidligere, kjennetegnes dagens potetinntak av større kreativitet enn den gang den bare fantes i kokt form.

Litt potetfakta

Poteten kommer opprinnelig fra Andesfjellene i Sør-Amerika, der den har vært dyrket helt siden 3.000 år f.kr. Til Europa kom poteten ca. år. 1550 (Spania) og til Norge ca. år 1750. I Norge ble ikke poteten dyrket i noen mengde før etter nødsårene omkring 1810.

Poteter kan deles inn i 3 grupper; den tidlige (nypotet), den halvtidlige (høstpotet) og den halvsene/sene (vinter-/lagrings-potet).

Tidligpotet-sortene som bør nevnes er Ostara, Jonsok og Snøgg. Rutt er også en variant av tidligpoteten. Halvtidlige sorter er Laila, Troll, Ottar og Brage, og halvsene/sene sorter som dominerer i vinterhalvårt, er Beate, Kerrs Pink, Pimpernell, Gullauge, Mandelpotet og Ringerikspotet. Ottar er en sort som er spesielt egnet for det nord-norske klimaet. Saturna er en sort som hovedsakelig går til industrien. 

På de neste sidene finner du en rekke gode oppskrifter

 

Poteten gjør seg godt i både varme og kalde supper, og fungerer både som en jevner og gir ofte mer mat til suppen.

Her finner du flere supper med potet

Fransk grønn potetsuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

4 stk
0.5 stk
0.5 stk
1 l
0.5 ts

Fremgangsmåte

Potetene skrelles og skjæres i terninger, purren renses og skjæres i ringer og løken finhakkes før det tas over i kokende vann med buljongterning. Det hele kokes til det er mørt og tas så over i en kjøkkenmaskin/hurtigmikser eller at en stavmikser nyttes til å mose suppen. Suppen gis et oppkok igjen, fløtemelk el. rømme tas i og til slutt smakes den til med salt.

Denne suppen kan endres til mange varianter. Er det et ønske om en riktig så hot suppe, kan det tas i både hvitløk og chili. Er det et ønske om å bruke blomkål og/eller brokkoli i, så blir det en herlig variant. Er det videre et ønske om å lage en mer matsuppe, kan det tas i eksempelvis røkte middagspølser i skiver. I det hele tatt så er det mulighet for å koke mange suppevarianter av en "potetspiker"!

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Alltid populært, nesten uansett aldersgruppe. Det er en smak/kalorisak om det skal nyttes fløte eller melk eller en blanding. Men glem aldri at potet er mager kost, så den trenger fett.

Flere oppskrifter på gratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

8 stk
1 ts
0.5 ts

Fremgangsmåte

Potetene skrelles og skjæres i tynne skiver før de legges over i en smurt ildfast form, gjerne taksteinslagt. Dryss så over finhakket hvitløk, salt og pepper. Hell over fløten. Formen settes inn i oppvarmet stekeovn, 200 °C. Beregn steketiden til vel 1 time. Ca. 20 minutter før formen skal tas ut, drysses det over et lag med reven ost.

Gratinerte poteter kan varieres mye. Finhakket løk, tynne purreringer, finhakket paprika og ev. litt chili kan med fordel nyttes. Sopp i skiver kan også være et alternativ.

Dersom potetskivene gis et oppkok først, forkortes tiden i stekeovnen.

Fløtestuede poteter kan serveres til så mye, eksempelvis til roastbiff, kylling, kalkun og kokt skinke for å nevne noe. En grønn salatbolle ved siden av er meget godt.

NB. Lag store porsjoner med gratinerte poteter, da erfaringen tilsier at det "går mye", mens "tilbehøret" drøyes!

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

Du kan ikke gjøre feil med bakte poteter - det blir alltid suksess. Variasjonsmulighetene er mange, og det er et lettvint spise. Det er vanligst å bruke store og tradisjonelle bakepoteter, men det er helt greit å bruke mindre poteter også.

Lekre oppskrifter på bakte potetvarianter

 

Bakte poteter

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

2
bakepoteter
Rømmefyll:
Hvitløksmør:
Soppsaus:
3 stk
sjampinjon, finhakket
Gratinert bakepotet:

Fremgangsmåte

Potetene vaskes godt før de legges over på stekeplata eller over i en ildfast form og så inn i stekeovn som holder 225 °C. Baketiden må beregnes fra 60-80 minutter, alt etter hvor store potetene er.
 
Skjær så et stort kryss i de ferdig bakte potetene og klem på potetene slik at de åpner seg og innholdet presses litt opp. Potetene fylles etter smak og behag.
 
Fyllet kan være:
• Rømme (eller en smørklatt) er alltid godt. Rømme og sprøstekt bacon samt revet cheddar og til slutt litt finklippet gressløk er riktig så godt.
• Hvitløksmør som lages ved at smør røres godt sammen med finhakket hvitløk og persille er et deilig fyll til bakte poteter.
• En soppsaus av eksempelvis finhakket sjampinjong som blandes med rømme og persille, salt og pepper er meget godt.
• Rømme med reker, krabbe eller hummer er selvsagt et deilig fyll.
• Om ønskelig kan man drysse reven gul ost over fyllet og sette potetene inn i ovn igjen noen få minutter slik at de gratineres til slutt før serveringen.

 

Bakte poteter kan serveres med en grønn salat til og er et godt tilbehør til så vel kjøtt som sild.

Flere oppskrifter med bakte poteter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Salater er godt til så mangt, både de varme og de kalde variantene. Selv om en oppskrift er praktisk å følge, lykkes man ofte med bare å prøve seg fram eller å bruke det en måtte ha tilgjengelig. Ofte kan en salat være en fin måte å få brukt opp restemat. Og poteter fra dagen før er perfekt i slike retter.

Herlige salater med potet

 

Varm potetsalat

Fremgangsmåte

Kok og rens potetene når de er lett avkjølte. Skjær i tynne skiver.
 
Løken og sellerien renses og skjæres i tynne skiver før den blansjeres i vann tilsatt smør, ca. 2 minutter. Avkjøl lett.
 
Bland potet og løk. 
 
Bland sennep, eddik, sukker/honning, salt og litt pepper. Bland med potet-, selleri- og løkskiver.
 
Stek bacon i biter sprøtt.
 
Dryss persille over salaten like før servering. Samt evt sprøstekte baconbiter. Server med grønn salat og godt brød.
 
Lun potetsalat kan også serveres som tilbehør (uten bacon) til stekte kjøtt- og fiskeretter eller på et koldtbord.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Laks- og potetsalat med sursøt rømmedressing

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g
0.5 stk

Fremgangsmåte

Rens fisken fri for skinn og ben og del den i mindre serveringsstykker.

Tips:
Du kan godt bruke grillet laksefilet i stedet for kokt laks i denne oppskriften. 

Kok nypotetene møre med skallet på. Del dem i skiver mens de fortsatt er varme og anrett dem på et fat.

Riv salaten og fordel den på fatet, fordel fisken over.

Bland sammen rømme, sitronsaft, finhakket dill og sukker. Du kan også rive litt sitronskall (pass på å vaske sitronen nøye!) i dressingen.

Drypp dressingen over potetsalaten like før servering.

Mange flere retter med  laks finner du her

Tips: For en perfekt posjert (kokt) laks gjør du som følger: Del laksen i serveringsstykker og strø på godt med salt. La ligge i ca 15 minuter. Skyll av saltet.

Legg filetene med skinnsiden opp i et ildfast fat og kok opp vann med 1 ts salt pr liter vann. Ha gjerne sitronskiver eller annet krydder som laurbærblad i vannet.

Hell det kokende vannet over fisken og la den stå til du lett kan dra av skinnet fra fileten - perfekt resultat hver gang.

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Anders Martinsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 

Potet i panneretter er lettvint, godt og svært barnevennlig. De kan selvfølgelig varieres alt etter hva en har tilgjengelig, og er en perfekt måte å bruke restene på.

Her finner du flere oppskrifter

Slik lager du pytt i panne

Fremgangsmåte

Egg stekes hele slik du liker det best.
 
Stek løken i smør/olje i stekepanne. Ha i poteter og gulrøtter. Brun lett. Ha så i pølsene og skjær dem i skiver før de legges over i panna sammen med potetskivene og brunes lett.
 
Fordel valnøtter over og til slutt drysses finkuttet gressløk/timian/persille.

Legg eggene på toppen. 
 

Serveres varm gjerne sammen med en grønn salat og godt brød.

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Annerledes Pytt i panne

Fremgangsmåte

Poteter og løk stekes møre i en varm panne i ca 10 minutter. Ha i de øvrige ingrediensene i slutten av steketiden. La alt få en gyllen farge. 

Smak til med salt og pepper.  

Retten serveres gjerne med eggeplommer i skallet samt ferskt brød og en grønn salat.

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 

Av og til er det deilig å gjøre noe helt nytt med en vanlig råvare som poteten.

 

Flere spenstige potetretter finner du her

 

Blå potetmos

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1.5 dl
1 ss
1.5 dl
1 ss

Fremgangsmåte

Kok eller bak potetene til de er møre.

Skrell potetene og mos dem sammen med varm melk og smør. Smak mosen til med salt og pepper.
 
Mange liker å tilsette klippet gressløk eller hakkede krydderurter og blande i mosen. Dryss over litt på toppen ved servering.
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

Italiensk potetmos med soltørkede tomater og oliven

Fremgangsmåte

Skrell og kok potetene sammen med hvitløksbåter til potetene er møre. Sil fra vannet og la potetene dampe litt.

Varm opp melken og mos potetene og hvitløk sammen med melken.

Vend inn soltørkede tomater, hakket oliven, basilikum og parmesan. Smak til med salt og pepper.

Pynt mosen med sprøstekte skinkestrimler og noen blader frisk basilikum.

Tips:
Ha gjerne litt gurkemeie i stappen. Da får den en apetittelig farge.

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Potetmos med sprøstekt potetskrell

Antall porsjoner

4-6

Tilberedningstid

6 minutter

Ingredienser

800 g
2 dl
1 ss
stk

Fremgangsmåte

Vask potetene godt. Skrell og del dem i mindre biter. Kokes til de er møre i usaltet vann. Ta vare på litt av skrellet og sprøstek det sammen med finhakket sjalottløk i litt olje på middels varme mens potetene koker. La det deretter tørke på litt tørkepapir slik at det blir ordentlig sprøtt. 

Når potetene er ferdig, siler du fra vannet og moser dem grovt med melk og smør. Smak til med salt og pepper, og bland i det sprøstekte skrellet og sjalottløken rett før du serverer.

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Stekte poteter på spyd

Antall porsjoner

6

Ingredienser

18 stk
store kapers med stilk , evt. sorte eller grønne oliven
1 ts
6 stk
trepinne (grillspyd)

Fremgangsmåte

Legg spydene i vann 10-15 minutter. Tre poteter og kapers på spydene.

Stek dem i en vid stekepanne i olje. Snu dem, krydre og strø på persille.

Disse potetene kan du også grille på grillen, men da gjerne over middels sterk varme.

Passer godt til aller former for stekt kjøtt, spesielt lam.

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat / Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Lise Finckenhagens potetvafler med topping

Antall porsjoner

5

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

 

 

 

Vafler:
1 ss
2 stk
100 g
1.5 dl
Røkelaks og avokadokrem:
1 stk
Rakfisk, eple og rødløk:
3 ss
Sylte, sennep, sviske og pepperrot:
1 pakke(r)
sylte i tynne skiver, evt. ribbe- eller lammerull
Fiken, chèvre og spekeskinke:
Rogn, løk og rømme:
Spekesild med rødbetsalat:
2 ss
finhakket sylteagurk
Tyttebærkrem og revet brunost:
1 dl
rørte tyttebær/tyttebærsyltetøy
4 stk
brunostskiver

Fremgangsmåte

Vafler:
Kok potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet, damp potetene tørre og mos dem. Ha potetmosen over i en bolle. Rør inn smør, rømme, egg, mel og bakepulver. Spe røren med litt melk til du får en tykk «vaffelrøre». Smak røren til med salt og pepper, eventuelt også litt revet muskat. Stek tykke og gylne potetvafler i et godt smurt vaffeljern.

Røkelaks og avokadokrem:
Rens avokadoen og mos den fint sammen med rømme og limesaft. Smak avokadokremen til med salt og pepper. Topp vaffelhjertet med en skje avokadokrem og en skive røkelaks. Pynt med frisk basilikum og kvern over litt sort pepper.

Rakfisk, eple og rødløk:
Skyll eplene godt og skjær dem i små terninger. Ha de i en liten kasserolle og tilsett vann, sitronsaft og sukker. Kok på svak varme til eplebitene er helt møre og væsken har fordampet (rør jevnlig slik at det ikke svir seg i bunnen). Avkjøl kompotten og topp vaffelhjertene med en teskje eplekompott, rømme, litt finhakket rødløk, hakket gressløk og en pen skive rakfisk.

Sylte, sennep, sviske og pepperrot:

Pisk rømme til myk krem og bland inn sennepen. Legg en teskje sennepskrem på vaffelhjertet, topp med en tynn skive sylte og noen sviskebiter. Riv til slutt over litt pepperrot og pynt med timian eller karse.


Fiken, chèvre og spekeskinke:
Del fiken i pene båter. Skjær osten i tynne skiver eller små stykker. Legg en osteskive på vaffelhjertet. Topp med en fikenbåt og en skive spekeskinke. Dryss over litt valnøtter og drypp til slutt over litt honning og balsamico. Pynt med friske urter.

Rogn, løk og rømme:
Topp vaffelhjertet med en liten skje rømme, en liten skje rogn, finhakket løk og hakket gressløk.

Spekesild med rødbetsalat:
Vann ut silden til den er passe salt. La filetene renne godt av seg på kjøkkenpapir og skjær fisken i smale og jevne biter. Finhakk løken og hakk egget. Bland sammen rødbeter, sylteagurk, rømme, majones, halvparten av løken og halvparten av egget. Smak til med litt salt og pepper (husk at fisken er salt). Legg en skje rødbetsalat på vaffelhjertet. Topp rødbetsalaten med en sildebit, dryss over litt ekstra løk og egg og pynt med gressløk eller dill.

Tyttebærkrem og revet brunost:
Bland sammen tyttebær og rømme. Topp vaffelhjertet med en skje tyttebærkrem og riv over brunost.

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager kryddersilde her

Se hvordan du lager din egen tomatsild her

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Johannessen, Sara

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Slik lager du potetvafler

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 ss
1 stk
5 dl

Fremgangsmåte

Mos potetene fint og bland inn melet.  Pisk egg og melk, og rør inn i deigen til en passe vaffelrøre. Rør så inn bakepulver, salt og sukker. Ha  i smeltet smør. Stek vafler i godt smurt vaffeljern.

Spises med søtt eller salt pålegg. 

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

Slik baker du gulrotbrød

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

6 dl
1 ss
7.5 dl

Fremgangsmåte

Kok potet og gulrot til de er godt møre. Ta vare på kokevannet. Mos med stavmikser eller moser. Løs opp gjæren i det lunkne kokevannet. Tilsett sukkeret. La stå i minst fem minutter. Tilsett resten av vannet i oppskriften samt gulrotmosen, saltet, urtene og oljen. Bland melet i en bakebolle. Hell væsken over melet og kna godt til du har en smidig deig. Tilsett eventuelt mer mel hvis den føles for klissete.

Dekk til og sett til heving på et lunt sted minst en time, men helst et par timer. Ha mel på bakebordet og kna deigen på ny. Del opp i tre like store brød som legges i smurte brødformer og sett til etterheving.

Stekes i ovn ved 220 grader i 40 minutter.

Tips:
Du kan lage brødet med bare kokte poteter. Beregn da 3-4 poteter. 

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Slik baker du potetlefser

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

2 ts

Fremgangsmåte

Oppskriften gir ca 8 lefser eller 24 lomper.

Kok potetene med skallet på. Skrell og mos dem mens de er varme, dryss over salt under mosingen.

Elt inn melet i potetmassen. Jo mindre mel, desto bedre smak og konsistens.

Trill den ferdige deigen til en pølse som deles i like store emner.

Kjevle ut hvert emne til en tynn leiv som stekes på takke.

Holdes varme under glasshåndkle.

Tips: Har du ikke takke kan du steke lefsene eller lompene i en tørr stekepanne.

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen