Poteten gjør seg godt i både varme og kalde supper, og fungerer både som en jevner og gir ofte mer mat til suppen.
Her finner du flere supper med potet
Poteten gjør seg godt i både varme og kalde supper, og fungerer både som en jevner og gir ofte mer mat til suppen.
Her finner du flere supper med potet
Potetene skrelles og skjæres i terninger, purren renses og skjæres i ringer og løken finhakkes før det tas over i kokende vann med buljongterning. Det hele kokes til det er mørt og tas så over i en kjøkkenmaskin/hurtigmikser eller at en stavmikser nyttes til å mose suppen. Suppen gis et oppkok igjen, fløtemelk el. rømme tas i og til slutt smakes den til med salt.
Denne suppen kan endres til mange varianter. Er det et ønske om en riktig så hot suppe, kan det tas i både hvitløk og chili. Er det et ønske om å bruke blomkål og/eller brokkoli i, så blir det en herlig variant. Er det videre et ønske om å lage en mer matsuppe, kan det tas i eksempelvis røkte middagspølser i skiver. I det hele tatt så er det mulighet for å koke mange suppevarianter av en "potetspiker"!
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig