Salater er godt til så mangt, både de varme og de kalde variantene. Selv om en oppskrift er praktisk å følge, lykkes man ofte med bare å prøve seg fram eller å bruke det en måtte ha tilgjengelig. Ofte kan en salat være en fin måte å få brukt opp restemat. Og poteter fra dagen før er perfekt i slike retter.

Herlige salater med potet

 

Varm potetsalat

Varm potetsalat

Fremgangsmåte

Kok og rens potetene når de er lett avkjølte. Skjær i tynne skiver.
 
Løken og sellerien renses og skjæres i tynne skiver før den blansjeres i vann tilsatt smør, ca. 2 minutter. Avkjøl lett.
 
Bland potet og løk. 
 
Bland sennep, eddik, sukker/honning, salt og litt pepper. Bland med potet-, selleri- og løkskiver.
 
Stek bacon i biter sprøtt.
 
Dryss persille over salaten like før servering. Samt evt sprøstekte baconbiter. Server med grønn salat og godt brød.
 
Lun potetsalat kan også serveres som tilbehør (uten bacon) til stekte kjøtt- og fiskeretter eller på et koldtbord.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Rødbete- og potetsalat

Rødbete- og potetsalat

Fremgangsmåte

  1. Poteter, rødbeter, slangeagurk og epler skjæres i terninger og løken renses og finhakkes.
  2. Alt blandes lett inn i dressingen og finklippet kruspersille drysses eventuelt over til slutt.

Denne salaten er ypperlig på lunsjbordet, og ellers spesiell god til fiskeretter.

På jakt etter en annen salat. Den finner du her

Spenstige potetretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Laks- og potetsalat med sursøt rømmedressing

Laks- og potetsalat med sursøt rømmedressing

Fremgangsmåte

Rens fisken fri for skinn og ben og del den i mindre serveringsstykker.

Tips:
Du kan godt bruke grillet laksefilet i stedet for kokt laks i denne oppskriften. 

Kok nypotetene møre med skallet på. Del dem i skiver mens de fortsatt er varme og anrett dem på et fat.

Riv salaten og fordel den på fatet, fordel fisken over.

Bland sammen rømme, sitronsaft, finhakket dill og sukker. Du kan også rive litt sitronskall (pass på å vaske sitronen nøye!) i dressingen.

Drypp dressingen over potetsalaten like før servering.

Mange flere retter med  laks finner du her

Tips: For en perfekt posjert (kokt) laks gjør du som følger: Del laksen i serveringsstykker og strø på godt med salt. La ligge i ca 15 minuter. Skyll av saltet.

Legg filetene med skinnsiden opp i et ildfast fat og kok opp vann med 1 ts salt pr liter vann. Ha gjerne sitronskiver eller annet krydder som laurbærblad i vannet.

Hell det kokende vannet over fisken og la den stå til du lett kan dra av skinnet fra fileten - perfekt resultat hver gang.

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her