Skrell og kok potetene sammen med hvitløksbåter til potetene er møre. Sil fra vannet og la potetene dampe litt.
Varm opp melken og mos potetene og hvitløk sammen med melken.
Vend inn soltørkede tomater, hakket oliven, basilikum og parmesan. Smak til med salt og pepper.
Pynt mosen med sprøstekte skinkestrimler og noen blader frisk basilikum.
Tips:
Ha gjerne litt gurkemeie i stappen. Da får den en apetittelig farge.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Vask potetene godt. Skrell og del dem i mindre biter. Kokes til de er møre i usaltet vann. Ta vare på litt av skrellet og sprøstek det sammen med finhakket sjalottløk i litt olje på middels varme mens potetene koker. La det deretter tørke på litt tørkepapir slik at det blir ordentlig sprøtt.
Når potetene er ferdig, siler du fra vannet og moser dem grovt med melk og smør. Smak til med salt og pepper, og bland i det sprøstekte skrellet og sjalottløken rett før du serverer.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Legg spydene i vann 10-15 minutter. Tre poteter og kapers på spydene.
Stek dem i en vid stekepanne i olje. Snu dem, krydre og strø på persille.
Disse potetene kan du også grille på grillen, men da gjerne over middels sterk varme.
Passer godt til aller former for stekt kjøtt, spesielt lam.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig