Tandoori er en klassisk indisk tilberedningsmetode, oppkalt etter den spesielle tandoor-ovnen. Men navnet brukes i dag i vår del av verden om alle mulig retter, men særlig kylling, tilberedt med en fargesterk rødlig krydderblanding (tandoori masala) og yoghurtmarinade. Derfor kan du enkelt gjenskape aromaene i en langpanne i stekeovnen eller på grillen om den sesongen er i gang allerede.
Dagens rett
                                                                    
                Foto: (sameer chogale)
                                                Tandoori-kylling kan du lage enkelt i langpanne eller på grillen
                        Kyllingbiter som har godgjort seg i en rødkrydret yoghurtmarinade over natten, er den perfekte helgekos.
                    
                                    
     07 Mars 2024 - 00:00
                Tandoori-kylling i langpanne eller fra grill
                Fremgangsmåte
- Skjær kyllingfileten i biter på ca 50 gram.
 - Bland sammen ingrediensene til marinaden i en bolle og mariner kjøttet natten over i kjøleskap.
 - Tre kyllingbitene på spyd og grill på indirekte varme i 20 minutter. Eller legg dem i en langpanne eller stekebrett og stek ved 175 grader i 20 minutter. Snu underveis.
 - Server med ris, naanbrød og en raita- indisk yoghurtsaus.
 
Tips: Til ekte tandoori-kylling brukes hel kylling. Biter av hel kylling trenger litt mer varmebehandling enn kyllingfilet.
Flere lekre kyllingretter finner du her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    93 POENG
 - 
                    
                    89 POENG
 - 
                    
                    89 POENG
 - 
                    
                    89 POENG
 - 
                    Tyskland
                                Volum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    85 POENG
 
Forsiden akkurat nå