Test av hvitviner fra Chile

Redaksjonen
05 Juni 2008 - 17:52

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Chilensk hvitvin

÷ (81p)
Canepa Winemaker's Selection Viognier 2005
Viña Canepa
Chile - Colchagua
13968 Vectura - kr 99,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinordia
Farge og duft: Lys ung gul med grønt. Ok duft med modne frukttoner, tropisk frukt, blomster og fint druepreg.
Smak: Leskende anslag, følger duften, bløt syre, ok tørrhet i finishen. (2005)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Hadde tjent på å være to år yngre. Verd prisen. 81 p (2005)
Laget av: 100% Viognier
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Presset ved lav temperatur (10 °C), temperaturkontrollert gjæring ved 16 °C, 1 md. sur lie
Bestill her:

÷ (80p)
Santa Helena Late Harvest 2002
Viña Santa Helena
Chile - Curicó
42514 Vectura - kr 79,90 (50cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gyllen. Ok søtlig duft med en del tørket frukt som aprikos og fersken samt noe petrleum.
Smak: Friskt anslag, god frukt, balansert sødme, dempet syre, sitter noe. (2002)
Bruksområde: Lette desserter.
Vurdering: En enkel men grei søtvin. Best nå. Verd prisen. 80 p (2002)
Laget av: Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (78p)
Cono Sur Gewürztraminer 2007
Viña Cono Sur
Chile - Bío-Bío Valley
56706 Vectura - kr 99,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Ung gul. Intens fruktig duft med rose og litchi.
Smak: Krydret anslag, prikker en del, ok fedme. (2007)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Syren stikker litt ut, men ellers ok på grunn av ungdommelig preg. Verd prisen. 78 p (2007)
Laget av: Gewürztraminer
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (77p)
Nimbus Estate Gewürztraminer 2005
Viña Casablanca
Chile - Casablanca
7832 Vectura - kr 123,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Lys gul. Moden fruktig duft med noe krydder og blomster.
Smak: En del fedme i anslaget, prikker en del, moden bløt frukt, sitter noe. (2005)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Syren stikker litt ut. Nå. Knapt verd prisen. 77 p (2005)
Laget av: Gewürztraminer
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

+ (77p)
San Pedro Late Harvest Riesling 2004
Viña San Pedro
Chile - Lontue
44558 VSD - kr 99,90 (50cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gul. Fruktig duft med noe botrytis som ikke er helt "ren", syltet frukt og honning.
Smak: Følger duften, en del sødme bløt syre, noe nøtter i finishen. (2004)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Blir litt kjedelig på grunn av lite syre. 77 p (2004)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(76p)
Canepa Gewürztraminer 2003
José Canepa
Chile - Curicó
42252 Vectura - kr 99,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinordia
Farge og duft: Gul med grønnskjær. Dempet duft med noe lime og epler.
Smak: Saftig anslag, leskende og enkel stil, tørker noe på grunn av høy alkohol. (2003)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Begynner å bli vel sliten. Knapt verd prisen. 76 p (2003)
Laget av: 100% gewürztraminer
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her