Test av riesling fra Rheingau - Uten prädikatangivelse

Redaksjonen
28 August 2009 - 09:47

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Uten prädikatangivelse

÷ (92p)
Künstler Hochheimer Kirchenstück Riesling Trocken Gold Kapsel 2007
Weing. Franz Künstler
Tyskland - Rheingau
56524 Vectura - kr 369,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Gullgul. Stor og rik men samtidig svært elegant duft med konsentrert mineralpreg, mye flint og krydder, modne tropiske frukter,
Smak: Følger duften, stor fasthet fra flotte syrer, veldig rik og samtidig elegant, sitter utrolig lenge. (2007)
Bruksområde: Rike retter med sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En nydelig vin som vil utvikle seg videre i minst 20 år. Meget godt kjøp. 92 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (91p)
Charta Riesling 2007
Weing. Josef Spreitzer
Tyskland - Rheingau
Vectura - ca. kr 189,00 (75cl)
Kun Horeca
WineTailor
Farge og duft: Gul. Spennende duft med masse mineralpreg, blomster, tropisk frukt, epler, sitrus og krydder.
Smak: Fast elegant anslag, følger duften perfekt opp med stor mineralfedme, flott pirrende syre, veldig god fylde, lang ettersmak. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt og sjømat.
Vurdering: En strålende vin for de neste 15 årene. Meget godt kjøp. 91 p (2007)
Laget av: 100% riesling

÷ (91p)
Künstler Hochheimer Hölle Riesling Trocken Gold Kapsel 2007
Weing. Franz Künstler
Tyskland - Rheingau
56528 Vectura - kr 449,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Gullgul. Nydelig duft, rik åpen og flott med mye frukt i retning tropisk og lime, mye mineraler som våt stein.
Smak: Svært fyldig anslag, flott syre, stor fylde, veldig god konsentrasjon, vokser utover, utrolig lang og flott finish. (2007)
Bruksområde: Rike retter med sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En stor vin som vil utvikle seg videre i minst 20 år. Meget godt kjøp. 91 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Breuer Berg Rottland Riesling 2007
Georg Breuer
Tyskland - Rheingau
55555 Cuveco - kr 342,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Gyllengul. Flott duft med rike frukttoner, særlig epler og sitrus, mineraler, men fortsatt lukket.
Smak: Veldig fast i anslaget, kjølig flott frukt, bra fylde og rikdom, lukket stil, sitter lenge. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt med saus.
Vurdering: En i øyeblikket svært ung vin som må dekanteres i dag, og helst bør legges til side en del år. Tåler fint 12 år. Godt kjøp. 88 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Künstler Hochheimer Stielweg Riesling "Alte Reben" Trocken 2007
Weing. Franz Künstler
Tyskland - Rheingau
56527 Vectura - kr 289,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Klar gyllengul. Mineralsk duft, litt dempet, noe tropisk frukt og hvite blomster.
Smak: Fast anslag, veldig god syre, ganske slank stil, veldig fast utover, fortsatt veldig ung, sitter lenge. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt med saus.
Vurdering: En ung og lovende vin som bør dekanteres i dag. Tåler minst 7-8 år. Vel verd prisen. 87 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Kloster Eberbach Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Kabinett Trocken 2008
Kloster Eberbach
Tyskland - Rheingau
Vectura - ca. kr 170,00 (75cl)
Kun Horeca
Vininor
Farge og duft: Gullgul. Ganske delikat og ren duft med intense frukttoner, en del mineraler.
Smak: Fruktig friskt anslag, stor friskhet, god fasthet og frukt, bra fylde, men likevel på den slanke siden, sitter lenge. (2008)
Bruksområde: Lyst kjøtt med saus.
Vurdering: En god vin for de neste 5-6 årene. Godt kjøp. 86 p (2008)
Laget av: 100% riesling

(86p)
Breuer Berg Roseneck Riesling 2007
Georg Breuer
Tyskland - Rheingau
55778 Cuveco - kr 342,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Gullgul. Veldig dempet duft med primært jordsmonnsaktige toner, også noe epler.
Smak: Fyldig anslag, mye jordsmonn, litt lukket karakter, litt varm sitrusbitterhet i finishen. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt med saus.
Vurdering: Gir veldig lite i dag. Bør dekanteres. Tåler trolig 8 år. 86 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Kloster Eberbach Baiken Riesling Trocken 2008
Kloster Eberbach
Tyskland - Rheingau
Vectura - ca. kr 150,00 (75cl)
Kun Horeca
Vininor
Farge og duft: Gul. Veldig ung duft med mye situsbitterhet, mineraler og litt honning.
Smak: Fruktig anslag, veldig god syre, litt slank, mye epleskall i finishen, sitter lenge. (2008)
Bruksområde: Lette retter.
Vurdering: En vin som ikke gir så veldig mye i øyeblikket, men som kanskje vil by på litt mer om noen år? Verd prisen. 83 p (2008)
Laget av: 100%riesling
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her