Toppsjiktet blant julinyhetene er i liten grad preget av nyheter, men nye årganger.  I vinverdenen er det en like god og ofte enda bedre nyhet enn et helt nytt produkt. 

Det gjelder ikke minst for sicilianske Terre Neres fantastiske portefølje som dominerer  teten både på den hvite og røde siden, og ikke minst når pris tas med i betraktningen. Dette er store vinopplevelser av det sjeldne slaget. 

Har du et stort vinbudsjett i sommer, kanskje fordi du har droppet kostbare turer til euroland, kan du unne deg en storhet som Chevalier-Montrachet 2013 fra Ch. de Puligny  Montrachet. Dyrt selvsagt, men det er det du (minst) må betale på kontinentet for denne vinen. 

Om vi kan snakke om budsjettklassen fra Burgund, så er Fanny Sabre er en favoritt. Nå med hele porteføljen, både røde og hvite, i ny og lekker 2015-årgang. 

At pinot noir og chardonnay ikke lenger bare er synonymt med Burgund, er ingen nyhet, men stadig nye områder dukker opp, deriblant Canada og Okanagan som du kan lese mer om her.

McLean Creek Pinot Noir 2015 er en virkelig godbit fra den kanten.

Lustau er ute med flere nytappete sherryer i en klasse for seg.  Men også Colosia gjør seg gjeldende i denne vinkategorien som får altfor lite oppmerksomhet. 

Vi kommer ikke utenom bobler når det er sommer og ferietid. Og her kan du velge mellom alt fra noen virkelige kraftpakker som Cuvee Louise 2002,   Jacquesson Avize Champ Gain 2005 og ikke minst cavaen Recaredo Finca Serral del Vell 2007 til mer ukompliserte og prisgunstige viner. Til og med noe så eksotisk som indiske York Sparkling Cuvee Brut

Du finner bestillingsnyhetene og årgangsendringer listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her