Tester

952 musserende og perlende viner fra hele verden

Dette er hva du kan velge mellom av bobler til jule- og nyttårsfeiringen

Dette er hva du kan velge mellom av bobler til jule- og nyttårsfeiringen

Utvalget av bobler på polet er enormt og det i alle prisklasser. Her finner du 952 viner i alle farger, formater, opprinnelser og kategorier. Alt fra fra champagne, cremant, prosecco, spumante, cava, sekt og andre typer tørrere boblevin som alle kan skaff
Aase E. Jacobsen
18 Desember 2019 - 09:00

Ikke uventet topper champagne listen både hva poeng og pris angår. Men det er likevel mulig å finne champagne som kombinerer pris og kvalitet.   

Beste champagnekjøp under 500 kroner  

Dhondt-Grellet Les Terres Fines 

Barrat-Masson Fleur de craie Extra Brut 

A.D. Coutelas Eloge Premier Cru Blanc de Blancs Brut 

Moutardier Meunier Brut Nature 2011

Suenen Oiry Blanc de Blancs Grand Cru Extra Brut 2014

Etienne Calsac Les Rocheforts Premier Cru Extra Brut

Pouillon Solera Premier Cru Brut

Nicolas Feuillatte Champagne Collection Brut Vintage 2008

Barbichon Blanc de Blancs Brut 

A.D. Coutelas Origin' Extra Dry Gold 

André Clouet V6 Expérience

Beste champagnekjøp under 300 kroner

Bénard-Pitois Brut Réserve

Moutardier Cuvée Carte d'Or Brut 

Men du må slett ikke ut med så mye heller for å få gode musserende smaksopplevelser.

Crémant som er fransk musserende fra andre steder enn Champagne, er et godt alternativ, ofte med de samme druene som brukes for champagne. Her er Dom. des Gandines Crémant de Bourgogne aller best og prisen er fortsatt hakket under champagne.

Engelske musserende gjør det samme når det kommer til druevalg, og i en enda hvassere stil. Og selv om prisene er på vei oppover også her, er de ofte mer prisgunstige enn champagne.

På topp her er Nyetimber Classic Cuvee som er i basis og Simpsons Flintfields Blanc de Noirs som er i tilleggsutvalget.

Denne siste produsenten er blant nykommerne i britisk vinproduksjon

Også Tyskland og Østerrike har meldt seg på samme banehalvdel. Og best av disse her er Griesel Grande Cuvée Dosage Zero 2014 og Loimer Langenlois Blanc de Blanc Brut Nature Grosse Reserve 2013

Her kan du lese mer om om denne utviklingen

På de neste sidene finner du til sammen 952 viner som er å finne i butikk eller kan bestilles 

 

Slik er testen gjennomført:

Vinene er smakt over en periode på drøyt to år, men de er samtlige å få tak i på polet. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her