TEST: Her er de beste juleølene i 2011
Test

Her er de beste juleølene i 2011

Selv om det klassiske norskbryggete juleølet på rundt 6,5 prosent skuffer noe i år, er det mange gode alternativer. Så lenge man holder seg på denne alkoholstyrken og oppover. Testens desiderte vinner er belgisk og har 10 velintegrerte prosenter.

Butikkjuleølet er som gruppe ikke veldig overbevisende i år. Altfor mange øl har for lite av alt og blir derfor noe intetsigende.

Men at det er fullt mulig å lage godt juleøl med 4,75 prosent eller lavere beviser denne testen til fulle. Og det innenfor begge de to kategoriene, over- og undergjæret øl.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Jennie Haga, Klosteret, Christian Udjus, Popolare, Eldar Hosteland, Eik og Jonathan di Blasi, frilanser.

Testen, som ble gjennomført 15. og 21. november 2011, omfatter 72 juleøl. 

Smakingen ble foretatt blindt. Panelet fikk ingen opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.
 

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Lenkene nedenfor leder deg til testens fire artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen