Tester

Nyhetene i Vinmonopolets basisutvalg mars 2017

Nå har du fått et reelt og rimeligere alternativ til barolo og barbaresco

Nå har du fått et reelt og rimeligere alternativ til barolo og barbaresco

Med mange gode viner fra det nordlige Piemonte i basishyllene, kan du nå komme rimeligere ut av suget etter nebbiolo.
Aase E. Jacobsen
04 Mars 2017 - 11:43

Gattinara, Ghemme, Lessona, Coste delle Sesia og Bramaterra er mindre kjente, men likefullt historiske kilder for nebbiolo av høy klasse. Om dette er gresk for deg, fortvil ikke, for allerede i dag kan du plukke med deg opptil flere gode viner til en gunstige penge fra disse underområdene i det nordlige Piemonte. Flere av områdets beste produsenter er representert. 

Av andre spennende bidrag i en mer klassiske stil er sørafrikanske Constantia Glen THREE 2014 som byr på veldig mye vin for pengene. Det gjør også bordeauxen Ch. Malescot St. Exupéry 2012, om enn i et forholdsvis mer eksklusivt prissjiktet.

Blant billigvinene topper en annen sørafrikaner, nemlig A.A. Badenhorst The Curator 2015. Og en gammel kjenning er på ny inne i basis, og det i ekstra god form, og til en super pris, nemlig Nipozzano Chianti Rúfina Riserva 2013.

Det er i grunnen det som er av spesiell interesse når det gjelder røde basisnyheter i mars. 

I tillegg er det en del hvitviner av druen chenin blanc fra flere deler av verden faktisk. Aller best er ikke uventet de mest klassiske av alle, nemlig de fra Savennières som Domaine aux Moines Savennières Roche aux Moines 2014 og Ch. Soucherie Savennières Clos des Perrieres 2014.

Ta også en titt på de nye ølene som står og venter på deg. Noe for en hver smak, men ingen løp-og-kjøp.

På undersidene er alle basisnyhetene delt inn etter kategori og listet etter poeng.

Slik er testen gjennomført:

Nyhetene i Vinmonopolets basisutvalg er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets smaking.  Produktene kan ikke bestilles før kl 9.00 den 3. mars 2017 når de samtidig er å finne i polhyllene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her