TEST: Nå har du fått et reelt og rimeligere alternativ til barolo og barbaresco

Test Nyhetene i Vinmonopolets basisutvalg mars 2017

Nå har du fått et reelt og rimeligere alternativ til barolo og barbaresco

Med mange gode viner fra det nordlige Piemonte i basishyllene, kan du nå komme rimeligere ut av suget etter nebbiolo.

Gattinara, Ghemme, Lessona, Coste delle Sesia og Bramaterra er mindre kjente, men likefullt historiske kilder for nebbiolo av høy klasse. Om dette er gresk for deg, fortvil ikke, for allerede i dag kan du plukke med deg opptil flere gode viner til en gunstige penge fra disse underområdene i det nordlige Piemonte. Flere av områdets beste produsenter er representert. 

Av andre spennende bidrag i en mer klassiske stil er sørafrikanske Constantia Glen THREE 2014 som byr på veldig mye vin for pengene. Det gjør også bordeauxen Ch. Malescot St. Exupéry 2012, om enn i et forholdsvis mer eksklusivt prissjiktet.

Blant billigvinene topper en annen sørafrikaner, nemlig A.A. Badenhorst The Curator 2015. Og en gammel kjenning er på ny inne i basis, og det i ekstra god form, og til en super pris, nemlig Nipozzano Chianti Rúfina Riserva 2013.

Det er i grunnen det som er av spesiell interesse når det gjelder røde basisnyheter i mars. 

I tillegg er det en del hvitviner av druen chenin blanc fra flere deler av verden faktisk. Aller best er ikke uventet de mest klassiske av alle, nemlig de fra Savennières som Domaine aux Moines Savennières Roche aux Moines 2014 og Ch. Soucherie Savennières Clos des Perrieres 2014.

Ta også en titt på de nye ølene som står og venter på deg. Noe for en hver smak, men ingen løp-og-kjøp.

På undersidene er alle basisnyhetene delt inn etter kategori og listet etter poeng.

Slik er testen gjennomført:

Nyhetene i Vinmonopolets basisutvalg er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets smaking.  Produktene kan ikke bestilles før kl 9.00 den 3. mars 2017 når de samtidig er å finne i polhyllene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen