Nyhetene på polet november 2006

For Piemonte-fansen, og spesielt de som forguder nebbiolo, er novembernyhetene reneste julaften. Selvsagt må du bla opp noen hundrelapper for de beste baroloene eller barbarescoene.

Franske røverkjøp
Men det finnes også gode nebbioloer av "enklere" sort, som ikke ligger langt etter de to store. Fordelen er at prisen er halvparten og mindre.

Det er vanskelig for andre viner å stikker seg frem i mengden av piemontesere, men to franske viner, begge fra Rhône, markerer seg som veldig gode kjøp, nemlig Bernard Côtes-du-Rhône 2005 og Domaine Brusset Les Traverse Cairanne 2005.

Verd prisen?
Blant de hvite er det flere rieslinger til priser som for mange vil virke stive. Men det er trolig ingen vei utenom å bare akseptere at tysk riesling i toppklassen nå har etablert seg  på nivå med gode burgundere.

Hvorvidt de er verd det, finnes det ikke noe entydig svar på. Blant annet vil det ta tid før 2005 viser frem noe annet en stor og rik frukt.

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 4. november 2006 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt.

Remi Madsen Foto: John Nordahl

Apéritifs smaker Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. november 2006. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget november 2006. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen nedenfor.
 

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen