Nyhetene på polet september 2008

Stort sett dreier det seg om svært prisgunstige viner også. Men til tross for at Sørvest-Frankrike omfatter en myriade av underområder med tilhørende lokal druemiks, er det ikke å komme fra at vinene vil oppleves som litt for like. I hvert fall dekker de stort sett de samme behov for matfølge, og det betyr hverdagsmat og retter fra det mer rustikke kjøkken, altså husmannskost.

Men selv om denne typen mat opplever en renessanse, er det ikke sikkert at det norske markedet er klar for så mange viner av dette kaliberet. Vi hadde klart oss lenge med en håndfull av gangen.

Derfor er det trolig at oppmerksomheten kommer til å vende seg mot septembers andre nyheter som de flotte nebbioloene fra Piemonte. Ikke barolo eller barberesco, men derimot alle de små "satelittene" som Gattinara, Carema og Ghemme. Samt ikke minst de mange gode dolcettoene og godbitene fra Rhône og Burgund.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 6. september 2008 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt.

Apéritifs smaker, Aase E. Jacobsen, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. september 2008. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget september 2008. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Lenkene nedenfor leder deg til testens fire artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen