TEST: Pinot noir eller vin fra Tenerife til sommerfesten?
Test

Pinot noir eller vin fra Tenerife til sommerfesten?

Det er sammen med flere gode øl blant nyhetene i polets basisutvalg i juli.

Burgunds hegemoni for pinot noir har vært utfordret en god stund allerede, godt representert gjennom bestillingsutvalgets brede tilbud. Men med julipåfyllet i polhyllene er det blitt lettere å plukke med seg en spennende flaske pinot noir på vei hjem fra jobben. For denne druen har et stort mangfold, og påvirkes betydelig av klimatiske forhold og vinmakerens filosofi. Det finnes derfor en pinot noir for enhver anledning, matrett og tid på døgnet. Og få viner smaker så himmelsk i den lyse årstiden, servert lett avkjølt fra romslige glass. Mine favoritter Fromm La Strada, Schug Carneros og Eric Louis Sancerre

Er du ikke helt der, er kanskje en rødvin eller hvitvin fra Tenerife mer eksotisk. Eller cava. Både Mainegra Extra Brut og Pedregosa repsenterer topp kvalitet i sine respektive priskategorier. 

Gode nye øl kommer det også i juli. Evil Cousin Double IPA er en kraftpakke til grillmaten. Norskbryggete Aja Aurora Borealis etterlater også spor i samme smaksretning. Er du lei av øl på humlekjøret, er de to tyske Kellerbier-ene verd å satse på. Perfekt timet til kvartfinalen mellom Tyskland og Italia lørdag 2. juli. Siden Island er alle nordmenns store EM-yndling, kommer det garantert til å gå unna en del av Sólveig Nr. 25 Hoppy Weizen fra islandske Borg Brugghús. Som alt annet fra Island, skiller også dette ølet seg fra mengden.

Her kan du lese mer om dette bryggeriet 

Om ikke det er nok, er også den nå så trendy tidligere hillbillydrikken moonshine fått en plass i basishyllene. Både som ren vare og som ferdigblandet cocktail.

Hva moonshine er, kan du lese om her

På undersidene er alle basisnyhetene listet etter poeng.

Slik er testen gjennomført:

Nyhetene i Vinmonopolets basisutvalg er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets smaking.  Produktene kan ikke bestilles før kl 9.00 den 1. juli 2016 når de samtidig er å finne i polhyllene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen