Test av sørafrikanske rødviner

Generelt sett er vinene enten for gamle eller for karakterløse. De fleste utviklet seg faretruende raskt i glasset. Og de som har mye av det typisk sørafrikanske jordsmonnspreget med innslag av asfalt, gummi og lakris, mangler på sin side elegansen. Dessuten bar mange viner preg av å være syrejusterte. Ganske trist med andre ord.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Kumlegaarden, Heidi Hjertø, Theatercafeen og Torstein Østenstad, Lompa.

  Remi Madsen      Heidi Hjertø  Torstein Østenstad Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Testen, som ble gjennomført 16. januar 2008, omfatter 29 sørafrikanske rødviner av "bordeauxdruer". Smakingen ble foretatt blindt etter druemiks og årgang. Panelet fikk ingen opplysninger om produktene utover dette før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. januar 2008. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Lenkene nedenfor leder deg til testens to artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen