Til kraftkosten

Selv om mange knasker gulrøtter og agurk som straff for fjorårets utskeielser og samtidig skrur ned på romtemperaturen, må vi ikke glemme at vi med den kulden som hele landet er innsvøpt i, trenger noe godt å varme og styrke oss på. Ukens vin trenger slikt matfølge og sammen gir de oss energi til å møte en kjølig hverdag.

10, 15 og 20 kuldegrader får oss til å drømme om varmere tider og strøk. En god smaksrik og gjerne krydret kjøttrett av den typen hvor også en del fett fra kjøttet er med er midt i blinken under slike forhold. Når vi fryser, bruker vi mye energi, og påfyll må vi unne oss selv om noen av oss unte seg for mye i desember.

Samtidig som det knapt finnes noe mer behagelig enn å sette seg til bords med en rykende varm osso bucco (italiensk klassiker med kalveskank), en provençalsk eller en nordafrikansk lammegryte som får følge av en rødvin med tilsvarende smakskraft. Men et saftig kjøttstykke som krydrete lammekoteletter er heller ikke av veien når du er frossen.

Italienske La Carraia 2003 (20008) har akkurat det vi ønsker i en sådan stund. Mørk rød farge og intens duft av kirsebær og mørke skogsbær samt krydder og en aning animalskhet. Smaken er saftig med deilig kirsebærpreg og god fasthet, en del tanniner i finishen gjør at den er perfekt til retter hvor det er en del fett fra så vel kjøttet som fra stekingen. Det er en av få viner i dette prissjiktet som vil ha godt av noe lagring i minst tre år til. Med en såpass behagelig pris vil ikke innkjøp av flere flasker svi noe særlig heller.

Vinen kommer fra Umbria som ligger sør for Toscana. Den er laget av druene sangiovese og noe merlot som blir særdeles vellykket i denne regionen. La Carraia er en liten vingård som har fått hjelp av den berømte ønologen Riccardo Cotarella til å få maksimalt ut av vinmarkene sine. De fleste vingårder hvor Cotarella har vært innom opplever økende etterspørsel etter sine produkter noe som ofte resulterer i stigende priser. Så inntil videre får vi glede oss over en fortsatt gunstig prising.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen