Til kraftkosten

Selv om mange knasker gulrøtter og agurk som straff for fjorårets utskeielser og samtidig skrur ned på romtemperaturen, må vi ikke glemme at vi med den kulden som hele landet er innsvøpt i, trenger noe godt å varme og styrke oss på. Ukens vin trenger slik
Aase E. Jacobsen
09 Januar 2003 - 02:01

10, 15 og 20 kuldegrader får oss til å drømme om varmere tider og strøk. En god smaksrik og gjerne krydret kjøttrett av den typen hvor også en del fett fra kjøttet er med er midt i blinken under slike forhold. Når vi fryser, bruker vi mye energi, og påfyll må vi unne oss selv om noen av oss unte seg for mye i desember.

Samtidig som det knapt finnes noe mer behagelig enn å sette seg til bords med en rykende varm osso bucco (italiensk klassiker med kalveskank), en provençalsk eller en nordafrikansk lammegryte som får følge av en rødvin med tilsvarende smakskraft. Men et saftig kjøttstykke som krydrete lammekoteletter er heller ikke av veien når du er frossen.

Italienske La Carraia 2003 (20008) har akkurat det vi ønsker i en sådan stund. Mørk rød farge og intens duft av kirsebær og mørke skogsbær samt krydder og en aning animalskhet. Smaken er saftig med deilig kirsebærpreg og god fasthet, en del tanniner i finishen gjør at den er perfekt til retter hvor det er en del fett fra så vel kjøttet som fra stekingen. Det er en av få viner i dette prissjiktet som vil ha godt av noe lagring i minst tre år til. Med en såpass behagelig pris vil ikke innkjøp av flere flasker svi noe særlig heller.

Vinen kommer fra Umbria som ligger sør for Toscana. Den er laget av druene sangiovese og noe merlot som blir særdeles vellykket i denne regionen. La Carraia er en liten vingård som har fått hjelp av den berømte ønologen Riccardo Cotarella til å få maksimalt ut av vinmarkene sine. De fleste vingårder hvor Cotarella har vært innom opplever økende etterspørsel etter sine produkter noe som ofte resulterer i stigende priser. Så inntil videre får vi glede oss over en fortsatt gunstig prising.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her