Topp bobler til maifestene

Dette er det beste champagnekjøpet i polhyllene akkurat nå. Men flaskene er få.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Bonnet-Ponson Blanc de Blancs 2002 Brut (10829) som ble kjøpt inn som partivare sist høst er fortsatt å få i 55 polutsalg. Men når det er tomt, er det tomt, så det gjelder å være rask på labben. For den byr på fantastisk valuta for pengene.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Kroner 340 for en blanc de blancs, altså ren chardonnay, av økologisk dyrkete druer klassifisert som premier og grand cru , som dessuten har ligget fem år på bunnfallet før omkorking, er rett og slett et røverkjøp. Spesielt når den er så god som denne.

Vellagret
Kompleksiteten oppnår produsenten også gjennom vinifisering i brukte eikefat, samt fravær av klaring og filtrering. Den har tydelig lagringspreg, såkalt autolysekarakter, søte epletoner, blomster og innslag av sopp. Et lekkert følge til gode retter med sjømat, lyst kjøtt og soppsaus eller et sammensatt koldtbord, og derfor en flott kandidat til så vel 17.-maiferingen som andre store begivenheter i vår.

Lange tradisjoner
Champagnehuset tilhører de små, som bare bruker druer fra egne vinmarker, i alt 11 hektar. Men Bonnet-Ponson har lange tradisjoner, siden 1862, og holder til i Chamery som er en premier cru-landsby (90 prosent) i Montagne de Reims. Av den grunn har denne produsenten overvekt av røde druer i vinmarkene. Vår vin kommer altså fra deres chardonnay-parseller her og i Verzenay som er en grand cru-landsby i Montagne-de-Reims.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Bonnet-Ponson Blanc de Blancs 2002 Brut

Produsent:
SCEV Bonnet-Ponson
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
343,10 kr
Varenummer:
1082901
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen