Topp vin fra 1100 år gammel vinmark

Topp vin fra 1100 år gammel vinmark

Vinmarken Stielle er en av de eldste navngitte vinmarkene i Toscana. Det har gitt en høyst moderne vin.

Selv om Rocca di Castagnoli Stielle Gran Selezione 2010 har et historisk sus over seg, siden vinmarken ble nevnt første gang i år 940, er den en moderne vin. Det betyr høy konsentrasjon, cabernet sauvignon i druemiksen og modning i nye og ett år gamle barriques i 15 måneder.

Konsentrert årgang

Denne vinen var tidligere en rosso di toscana IGT, siden den hadde mer cabernet sauvignon enn Chianti Classico DOCG-reglene tillot. Men nå er den åpenbart innenfor.

Det har gitt en vin med stor dybde, flotte bærtoner, også solbær, cedertre og eik, rik på alle måter, også når det kommer til alkohol, som så mange andre topptoscanere i den hypete 2010-årgangen.

Se vår test av chianti classico fra 2010 og 2011

Det gjelder også Rocca di Castagnoli Poggio A'Frati Chianti Classico Riserva 2010 selv om den skiller seg fra Stielle ved å være laget av sangiovese- og litt canaiolodruer. Også den en svært konsentrert vin som tåler lang lagring.   

Denne produsenten hører inn blant Toscanas mange historiske eiendommer, som utgjør hele samfunn, selv i dag. Mens slike samfunn tidligere bestod av slottsherren og dennes husmenn og deres familier, er disse landsbyene nå ofte gjort om til moderne produksjonsbedrifter kombinert med turisme.

Bo som en greve

Så også Rocca di Castagnoli, en eiendom på 850 hektar som nå rommer vinkjeller, vinbutikk, restaurant og hotell, både rom og leiligheter. Bo som en greve, er et begrep som er veldig dekkende for tilbudet her. Her lages det selvsagt også andre jordbruksprodukter enn vin som olivenolje og grappa.

 

Rocca di Castagnoli har ikke uventet en så vel gloriøs som dramatisk historie, spekket med noen av de mest betydningsfulle personene gjennom Toscanas historie.

Møt tre andre betydnningsfulle toscanske slottseiere

Den siste eieren tilhørende den toscanske adelen var en gren av Ricasoli-familien, ikke ukjent i Norge, men siden 1981 er Rocca di Castagnoli eid av advokaten Calogero Calì som også har blant andre Tenuta di Capraia og Castello di San Sano i porteføljen.

 

Rocca di Castagnoli Stielle Gran Selezione 2015

Produsent:
Rocca di Castagnoli
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
429,90 kr
Varenummer:
167801
92 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Rocca di Castagnoli Poggio a'Frati Chianti Classico Riserva 2014

Produsent:
Rocca di Castagnoli
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
339,00 kr
Varenummer:
5028001
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen