Torsk liker også appelsin. Bare se her

Torsk liker også appelsin. Bare se her

Bente Pihlstrøm velger appelsin som «krydder» til torsken. Kommer hun videre til finalen i NM for amatørkokk?

Ikke uventet er Bente Pihlstrøm glad i å lage mat. Det får både familien med mann og to barn samt venner glede av. Til daglig blir det mest andre fakta all den tid hun er forlagssjef i Humanist forlag.

Men den 12. september kan hennes oppskrift være med i finalen i NM for amatørkokk som finner sted under Matstreif på Rådhusplassen i Oslo.

Har du også en oppskrift med torsk du brenner for å vise fram? Send den inn da vel

Skinnstekt torsk med appelsinsaus, appelsinkokte gulrøtter og perlebygg med ruccola

Fremgangsmåte

Skyll fisken i kaldt vann og tørk av. Strø godt med salt på og la ligge.

Skyll perlebyggen i kaldt vann. Kok opp vann med grønnsaksbuljongen og ha i perlebyggen. La simre på svak varme i 20 minutter. Ta deretter av lokket og vend inn resten av kokevannet. Rett før servering vender du inn et par never oppklippet ruccola.

Mens perlebyggen koker setter du på en kjele med appelsinjuice og stjerneanis. Når det koker har du i gulrøttene oppdelt i pene skiver. La koke til knapt mørt, og sil av appelsinjuicen

Sett på stekepannen og ha i engod klatt smør. Gi fisken en omgang med kvernet pepper før du legger bitene med skinnsiden ned i det brunede smøret. La fisken steke på middels varme i 4 minutter, før du snur den og lar steke 2 minutter på den andre siden rett før servering.

Mens fisken steker pisker du inn 200 g kaldt meierismør i terninger i appelsinjuicen.

Legg først opp perlebygg midt på tallerkenen. På den ene siden legger du opp gulrotskiver. Legg en porsjon stekt fisk på toppen, før du legger et lite speil med saus på motsatt side av gulrøttene.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen