NM for amatørkokk
Torsk liker også appelsin. Bare se her

Torsk liker også appelsin. Bare se her

Bente Pihlstrøm velger appelsin som «krydder» til torsken. Kommer hun videre til finalen i NM for amatørkokk?
Aase E. Jacobsen
29 August 2015 - 02:00

Ikke uventet er Bente Pihlstrøm glad i å lage mat. Det får både familien med mann og to barn samt venner glede av. Til daglig blir det mest andre fakta all den tid hun er forlagssjef i Humanist forlag.

Men den 12. september kan hennes oppskrift være med i finalen i NM for amatørkokk som finner sted under Matstreif på Rådhusplassen i Oslo.

Har du også en oppskrift med torsk du brenner for å vise fram? Send den inn da vel

Skinnstekt torsk med appelsinsaus, appelsinkokte gulrøtter og perlebygg med ruccola

Skinnstekt torsk med appelsinsaus, appelsinkokte gulrøtter og perlebygg med ruccola

Fremgangsmåte

  1. Skyll fisken i kaldt vann og tørk av. Strø godt med salt på og la ligge.
  2. Skyll perlebyggen i kaldt vann.
  3. Kok opp vann med grønnsaksbuljongen og ha i perlebyggen. La simre på svak varme i 20 minutter.
  4. Ta deretter av lokket og vend inn resten av kokevannet. Rett før servering vender du inn et par never oppklippet ruccola.
  5. Mens perlebyggen koker setter du på en kjele med appelsinjuice og stjerneanis. Når det koker har du i gulrøttene oppdelt i pene skiver. La koke til knapt mørt, og sil av appelsinjuicen
  6. Sett på stekepannen og ha i engod klatt smør. Gi fisken en omgang med kvernet pepper før du legger bitene med skinnsiden ned i det brunede smøret. La fisken steke på middels varme i 4 minutter, før du snur den og lar steke 2 minutter på den andre siden rett før servering.
  7. Mens fisken steker pisker du inn 200 g kaldt meierismør i terninger i appelsinjuicen.
  8. Legg først opp perlebygg midt på tallerkenen. På den ene siden legger du opp gulrotskiver. Legg en porsjon stekt fisk på toppen, før du legger et lite speil med saus på motsatt side av gulrøttene.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Bente Pihlstrøm

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her