Tre strålende kjøp fra Bordeaux

Tre strålende kjøp fra Bordeaux

Disse tre bordeauxvinene gir veldig mye for pengene. Men du må opp i fem hundre kroner eller mer.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

2010 er en Bordeaux-årgang for alle som foretrekker en klassisk syrefrisk stil. Kontrasten til forgjengeren 2009 er stor. For øvrig en årgang jeg personlig ikke er noen stor fan av, men som har åpnet Bordeaux opp for nye (og ikke minst kjøpesterke) grupper.

Les mer om Bordeaux fra 2009

Når det gjelder 2010, snakker vi likevel ikke om «klassisk» på samme måte som for eksempelvis 1988 eller 1986, for mye har skjedd både i vinmarker, vinkjellere og ikke minst med klimaet.

Vær tålmodig

Derfor er 2010 langt mer drikkeklar enn en tilsvarende årgang ville vært for noen tiår siden. Men den som har tålmodighet til å vente vil bli bedre belønnet. For selv om disse vinene smaker fortreffelig nå, er det den aromatiske utviklingen over tid som er mest fascinerende.

Cabernet på tre måter

I alle tre er det cabernet sauvignon som styrer, men siden det er snakk om tre ulike underområder er de også tre ulike uttrykk for (den for mange) kongen av røde druer.
Lafon Rochet fra St. Estephe har over tid utviklet seg fra en noe rustikk vin til å bli en robust og konsentrert vin med veldig godt uttrykk for både underområdets terroir og dets potensial.

Les mer om Lafon Rochet

Grand-Puy-Lacoste fra naboområdet Pauillac, har en høyere rang som cabernetkilde. Takket være en høy andel gamle vinstokker gir dette svært så klassiske slottet viner med et veldig godt lagringspotensial.

Les mer om Pauillac

Domaine de Chevalier og Pessac-Léognan produserer en mykere og mer eksotisk stil som også lagrer veldig godt.

 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ch. Grand-Puy-Lacoste 2010

Produsent:
Ch. Grand Puy-Lacoste
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux, Pauillac
Pris:
860,00 kr
Varenummer:
423801
94 Poeng
Les smaksnotatene »

Domaine de Chevalier 2010

Produsent:
Domaine de Chevalier
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux, Pessac-Leognan
Pris:
725,00 kr
Varenummer:
424901
93 Poeng
Les smaksnotatene »

Ch. Lafon-Rochet 2010

Produsent:
Ch. Lafon-Rochet
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux, Saint Estephe
Pris:
568,00 kr
Varenummer:
424301
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen